Title of a News Article

Gazeteciler TOKİ’den endişeli

Şanlıurfa’da yüzlerce gazetecinin yıllardır dört gözle beklediği TOKİ basın sitesinde gecikme olacağı söylentisi ortaya atılınca, asgari ücret düzeyinde çalışmak zorunda kalan yüzlerce gazeteci kara kara düşünmeye başladı.

Gazeteciler TOKİ’den endişeli
banner206
İbrahim Halil ŞEKER
Şubat 2015’te tamamlanacağı açıklanan Şanlıurfa TOKİ basın sitesinde, ilk taksit ödemeleri 20 Ocak 2015 tarihinde yapılacak. Şubat ayında ise inşaatın tamamlanacağı ve kesin kabul akabinde anahtarların teslim edileceği duyurulmuştu.
Ancak son günlerde ortaya atılan bir iddia, gazetecileri kara kara düşündürmeye başladı. Şubat yada Mart ayında evlerine taşınmayı bekleyen gazeteciler, inşaat işlerinin Haziran ayında tamamlanacağı söylentisi ortaya atılınca, bir yandan TOKİ taksidi, bir yandan da oturdukları evin kirasını ödeyemeyeceklerini belirttiler. Gazeteciler, konuyla yakından ilgilenen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ile Şanlıurfa Milletvekili A. Emin Önen’in acilen devreye girmesi gerektiğini, teslim tarihinin gecikmesi halinde taksitlerin ertelenmesinin sağlanmasını istediler.
Şanlıurfa’daki üç ayrı gazeteci cemiyeti başkanlarını da göreve davet eden gazete çalışanları, “Başkanlarımız sağolsunlar işi bu noktaya kadar getirdiler. İnşaatın çok az bir işi kalmış. Bu noktadan sonra konuyu daha sıkı takip etmeleri gerekiyor. Ne kadar ücretle çalıştığımızı en iyi cemiyet başkanlarımız biliyor. Bir yandan ev kirası, bir yandan TOKİ taksidi ödeyecek gücümüz yok. Evlerimizin teslimi gecikecek ise, taksit ödemelerinin ertelenmesi kaçınılmazdır. Aksi takdirde birçok arkadaşımız evlerini çok ucuz fiyata elden çıkarmak zorunda kalacaklar” diyerek, acil önlem alınmasını istediler.

Güncelleme Tarihi: 12 Ocak 2015, 13:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195