Title of a News Article

Gaziler Derneğini ziyaret ettiler

Gaziler Derneğini ziyaret ettiler
banner206
 Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, 19 Eylül Gaziler Günü münasebetiyle Muharip Gaziler Derneği Şanlıurfa Şubesini ziyaret etti. Muharip Gaziler Derneği Başkanı Hasan Aslan ve yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılanan Vali Erin, burada derneğin üye sayıları ve faaliyetleri hakkında bilgi aldı.
Gaziler, gazi ve şehit ailelerinin rahatlıkla girip çıkabileceği son derece modern bir yapının Şanlıurfa için şart olduğunu söyleyen Vali Erin, gazilere hitaben yaptığı konuşmasında böyle bir yapının oluşması için bizzat kendisinin konuyu takip edeceğini söyledi.
Gaziler günü vesilesiyle bazı şeylerin hatırlanması gerektiğini ifade eden Vali Abdullah Erin, “Bugünün gaziler günü olarak kutlanmasına vesile olan Gazi Mustafa Kemal’i ve silah arkadaşlarını rahmet ve minnetle anıyoruz. Türkiye Cumhuriyetinin bugüne kadar şanlı, şerefli dimdik ayakta durmasına vesile olan ve bu uğurda canını hiçe sayan, her türlü fedakarlığı, özveriyi, hepimizin hayallerinin ve tahayyülünün dışında bu fedakarlığı gösteren tüm şehitlerimizi rahmetle, bütün gazilerimizi de minnetle anıyor, gazilerimizden ebediyete intikal etmişlere rahmet, hayatta olanlara da sağlıklı ve uzun ömürler diliyoruz” dedi.
Türkiye Cumhuriyeti’nin içeriden ve dışarıdan gelen tüm ihanet saldırılarına rağmen sağlam bir şekilde ayakta durabildiğini dile getiren Vali Erin, konuşmasına şöyle devam etti: Atalarından ve daha önceki cihan imparatorluğu şeklinde tecelli etmiş olan dedelerinin mirasına sahip çıkan, bölgesinde, ülkede ve bütün dünyada sözü dinlenen ve bütün hesaplara katılması gereken bir ülkeyiz Allah’a şükür. Bunu birkaç şeye borçluyuz. En fazla borçlu olduğumuz şehitlerimizdir. Her dönemde, terörle mücadelede ve 15 Temmuz gibi darbe teşebbüslerinde canını hiçe sayan, gelişmiş silahlara karşı bedenlerini feda edenlere karşı çok şey borçluyuz. Gazilerimiz de şehit olmayı arzu eden ama şehitlikten sonra en yüksek mertebeyi hak eden kahramanlarımızdır. Onlara da çok minnet borçluyuz. 
Şanlıurfa’da da inşallah bugüne kadar gazilerimizin, şehitlerimizin ve bu amaçla kurulmuş derneklerin, STK’ların bu anlama yakışacak şekilde mekanlara sahip olmaları ve imkanlara kavuşmaları, kimseye muhtaç ettirilmeyecek şekilde gönül rahatlığıyla hayatlarını idame ettirebilmeleri için bundan sonra da her türlü gayreti göstereceğiz. Bugüne kadar bu şartlara ve imkanlara kavuşmanızda emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.
ÇOK PRESTİJLİ BİR MEKAN YAPACAĞIZ
Gazilerin hepsinin belli bir yaşın üzerinde olduğunu, bu insanların daha rahat ulaşabileceği bir alanın gerekli olduğunu söyleyen Vali Erin, kamu idaresi olarak her gün onlarca bina yaptıklarını bir tane de şerefle, onurla takdim edilebilecek, herşeyin en güzeline layık olan bu insanların rahatlıkla gidip gelebilecekleri bir mekan oluşturmak zorunda olduklarını ifade etti.
Vali Erin, “Yapılacak böyle bir mekanın şehit dernekleri ve gazi derneklerinin tümünü kapsayan, yeterli mekana sahip, gaziler ve şehit yakınlarının rahatlıkla ulaşabileceği en prestijli binaları yapmak zorundayız. Bu, yapabileceğimiz en büyük hayırdır, en büyük iyiliktir. Ahde vefa ve borcumuzu eda etme anlamında da yapabileceğimiz en doğru şeydir. İnşallah Valiniz olarak bu konunun takipçisi olacağım. Yerel yöneticilerimizle, belediye başkanlarımızla ve diğer kamu kurum kuruluşlarıyla işbirliği içerisinde böyle bir alanın oluşturulması için çalışmalar yürüteceğiz. Bunu en kısa sürede inşallah sonuca bağlamanın gayreti içerisinde olacağız” dedi.
GAZİLER VE ŞEHİT AİLELERİ ÖNCELİKLİDİR
Hükümetin; istihdam, sosyal güvenlik, eğitim ve sağlık alanında gazilere, gazilerin yakınlarına ve şehit ailelerine destek sağlamak için yasal düzenlemeler yaptığını, bu alandaki sıkıntıların çözülmesinin de başta Vali olarak kendisinin ve yerel yöneticilerin sorumluluğu olduğunu ifade eden Vali Erin, “Yasayla düzenlenmeyen diğer tüm konularda, gazilerimize, gazilerimizin evlatlarına, şehit ailelerine başta istihdam olmak üzere kolaylık tanıyacağız. Bütün istihdamlarda, tüm destek ve programlarda gazilerimiz, gazilerimizin yakınları ve şehitlerimizin yakınlarının öncelikli muameleye tabi tutulması gereken bir kesim olduğuna inanıyor, bunun için de elimizden geleni yapacağımıza sizin de inanmanızı istiyoruz” şeklinde konuştu.
Bu güne gelinceye kadar vatanın her karış toprağının kanla sulandığını, daha dün Mardin’den bir şehit haberinin geldiğini hatırlatan Vali Erin, “Bu memleketimiz, bu topraklar yeryüzünün en kıymetli toprağı. Çünkü her karışında şehit var. Değeri paha biçilemeyen topraklara sahibiz. Maddi anlamda söylemiyorum ama her metrekaresine bu kadar bedel ödenen yeryüzünde başka bir toprak, yeryüzünde başka bir ülke yok. Bunun kıymetini bileceğiz. Sizlerin gösterdiği fedakarlığın kıymetini bileceğiz. Bu kutsal topraklar, birliğimiz, beraberliğimiz, ay yıldızlı bayrağımızın en yükseklerde en onurlu ve şerefli bir şekilde ebediyete kadar dalgalanması için ömrünü bu uğurda feda eden, varlığını yok sayıp, şehitliği tercih eden ve şehitliğin nasip olduğu tüm şehitlerimizi bir kez daha minnet ve rahmetle anıyor, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Paşa olmak üzere tüm gazilerimize minnet ve şükran duygularımı iletmek istiyor, hepinizi saygı ve hürmetle selamlıyor, ellerinizden öpüyorum” dedi.
GAZİ SAYISINDA TÜRKİYE’NİN 11’İNCİ ŞEHRİYİZ
Derneklerinin 1996 yılında kurulduğunu, Şanlıurfa’nın 630 Kıbrıs, 53 Kore gazisiyle Türkiye’de 11’inci sırada geldiğini söyleyen Gaziler Derneği Başkanı Hasan Aslan, şu anda üç Kore gazisinin hayatta olduğunu, derneğe kayıtlı 384 gazi üyelerinin olduğunu belirtti. Birecik eski Kaymakamı Tuncay Sonel’in destekleriyle kendi mülkleri olan dernek binalarında faaliyet gösterdiklerini dile getiren Aslan, başta Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü olmak üzere başvurdukları her yerde dernek faaliyetlerine destek alabildiklerini ifade ederek, Vali Erin’e ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti. 
Konuşmaların ardından dernek binasını gezen Vali Erin, derneğin anı defterini imzaladıktan sonra dernekten ayrıldı.
Vali Erin’e gaziler derneği ziyaretinde Garnizon Komutanı Tuğgeneral İsmail Hakkı Köseali, İl Jandarma Komutanı Albay Nuri Öztürk, Emniyet Müdürü Veysel Tipioğlu ile Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Abdülkadir Açar da eşlik etti.

Güncelleme Tarihi: 19 Eylül 2017, 17:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142