Title of a News Article

Geçişleri devam ediyor

 Geçişleri devam ediyor
banner206

Suriye’nin Haseki kentine bağlı Rasulayn bölgesinde devam eden çatışmalardan kaçan 400 kadar Suriyeli, Akçakale İlçesi'ndeki sınır hattından Türkiye'ye geçiş yaptı.

Haseke kentinin Sülük kasabası ve çevresinde IŞİD ile YPG güçleri arasındaki çatışmaların başlaması ardından evlerini terk ederek son 3 gün içerisinde sınır hattına gelen 3 bin 660 Suriyeli Türkiye'ye alındı. Bu sabah da Akçakale'nin Kepezli Mahallesi yakınlarındaki sınır hattına gelen 400 kişilik grup, çatışmalar nedeniyle evlerini terk ettiklerini ve Türkiye'ye geçmek istediklerini söyledi. Bölgede önlem alan jandarmalar, kalabalığın bulunduğu alandaki sınır tellerini açarak Suriyeliler'in geçişine izin verdi. Sınırı geçen bazı Suriyeli kadınlar zılgıt çekerek Türkiye'ye gelmenin sevincini yaşadı. Suriye'den Türkiye'ye geçişleri sağlanan 400 kadar Suriyeli daha sonra alanda hazır bekletilen minibüslerle Akçakale Sınır Kapısı'na taşındı. Burada sağlık kontrolünden geçirilen ve kayıt işlemi yapılan Suriyelilerin büyük bölümü yakınlarının yanına giderken, akrabası olmayanlar ise, çadır kente götürüldü.

Suriyeliler'in geçişi sırasında sınır hattına yakın bir noktadaki IŞİD hedefleri savaş uçakları tarafından vuruldu. Hava saldırısı sınır hattındaki Suriyeliler arasında kısa süreli tedirginlik yaşatırken, vurulan hedeflerden yükselen dumanlar Türkiye tarafından da görüldü.

Güncelleme Tarihi: 06 Haziran 2015, 16:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195