Title of a News Article

Geleceği yazan kadınlar projesi ŞUTSO’da başladı

.

Geleceği yazan kadınlar projesi ŞUTSO’da başladı
banner206

Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası’nda, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve Turkcell’in destekleriyle organize edilen Geleceği Yazan Kadınlar Projesi, “Android 201 Proje Yazma Eğitimi” ile başladı.

Uzman Eğitmen Faruk Güner tarafından gerçekleştirilen eğitime, Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) Meclis Üyesi C. Asuman Yazmacı ile Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) İl Temsilcisi Vildan Polat da katıldı. TOBB ve TOBB Kadın Girişimciler Kurulu iş birliğinde Turkcell’in destekleriyle yürütülen çalışmayla, kadınların yazılım çağında geri kalmaması ve mobil teknolojileri tanıyıp girişimcilikte öne geçebilmelerini sağlamayı amaçlayan Proje Yazma Eğitimi’nde, lise, üniversite mezunu ve üniversitede okuyan 18 yaş üzeri kadınlar eğitim alacak. Türkiye genelinde 1492 başvurunun alındığı eğitime Şanlıurfa’dan 20 başvuru kabul edildi. 11 kadın girişimci Şanlıurfa’da, 9 kadın girişimci ise Elazığ ve Diyarbakır’da eğitim alacak. Eğitimin ardından kadın girişimciler projelerini yazacak ve kazanan proje, ticarileşme aşamasında desteklenecek.

Geleceği Yazan Kadınlar Projesi için başvurular internet üzerinden alındı. Şanlıurfa’nın da içinde olduğu İstanbul, Ankara, İzmir, Gaziantep, Trabzon, Kayseri, Antalya, Denizli, Van, Adana, Eskişehir, Sivas, Aydın ve Samsun olmak üzere 15 ilde hafta sonu yüz yüze, hafta içi ise online olarak eğitimler verilecek. Kadın girişimciler proje yazma eğitiminin ardından, Turkcell'in teknik danışmanlığında projeler üretecek. Katılımcılar önce eğitim aldıkları illerde projelerini sunacak ve her ilin birinci ekibi belirlenerek İstanbul'da düzenlenecek finale katılacak. Finalistler İstanbul'da TOBB Başkanı M.Rifat Hisarcıklıoğlu, Turkcell Üst Yöneticisi (CEO) Kaan Terzioğlu ve TOBB Kadın Girişimciler Kurul Başkanı Evrim Aras'ın bulunduğu büyük jüriye sunum yapacak. Kazanan proje ticarileşme aşamasında desteklenecek. Bunun yanı sıra büyük finalde kazananlar Silikon Vadisi'ne ziyaret hakkı kazanacak. Ayrıca kendi illerinde de teknoparklarda, eğer katılımcı öğrenciyse staj hakkı, değilse istihdam ya da kuluçka merkezinden faydalanma hakkı elde edecek.

Şanlıurfa’dan 20 kişinin başvurduğu bu projenin eğitimi ŞUTSO’da yapılacak. 10 Haziran'da Android 201 olarak başlayan eğitimler, Android 301 ve Android 401 olarak 16 Temmuz'da tamamlanacak.


Güncelleme Tarihi: 10 Haziran 2017, 13:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195