Title of a News Article

Gençler sinemayla buluşuyor

.

Gençler sinemayla buluşuyor
banner206

Büyükşehir Belediyesinin 'Sinema Etkinliği' programı 300 öğrenciyi daha sinema ile buluşturdu. Film öncesi gençlere seslenen Başkan Çiftçi, amaçlarının tüm Şanlıurfa gençliğini sinema ile buluşturmak olduğunu söyledi.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, gençlere yönelik sosyal faaliyetlerini sürdürüyor. Her yaş grubundan gençler için eğitim, sanat ve kültürel faaliyetlerine devam eden Büyükşehir Belediyesi, bu kez öğrencilere yönelik Sinema Günleri etkinliği başlattı.

Program dahilinde her okul için belirlenen kota dahilinde sinemaya götürülen öğrenciler, Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi yetkililerinin seçtiği filmleri izleyerek sinema keyfini yaşıyor. Son olarak Ayşegül Kaman Anadolu Lisesi öğrencilerinin konuk edildiği Sinema Günleri etkinliğine Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi de katıldı.

 

ÇİFTÇİ: KÜTÜPHANELERİ BOŞ BIRAKMAYIN

Sinema öncesi gençlere seslenen Başkan Nihat Çiftçi, eğitimin önemine değinerek gençlerin kütüphanelere daha sık aralıklarla gitmesini istedi. Bilinçli bir toplumun araştırmayla ve bilgi edinmeyle var olduğunu sözlerine ekleyen Başkan Nihat Çiftçi, "Gençlerimize, Büyükşehir Belediyesi olarak gerekli önemi veriyoruz. Bizim derdimiz şehrimizi her alanda daha da ileriye taşımak. Bunun için de gençleri görmezlikten gelemeyiz. Tam tersine gençleri ile birlikte gelişen bir Şanlıurfa amaçlıyoruz. Her mahallemize bir kütüphane kurulması yönünde çalışmamız var. Gençlerden de ricam kütüphaneleri hiç bir zaman boş bırakmasınlar. Bunun yanı sıra yine sanat ve kültürel faaliyetlerimiz devam ediyor. Bu çerçevede gençlerimizin bizlerden sinema talepleri olmuştu. Onun için arkadaşlarımız bir program hazırladılar ve şimdi tüm Şanlıurfa gençliğini sinema ile buluşturmayı hedefliyoruz" dedi.

Başkan Çiftçi'nin konuşmasının ardından film izleyen gençler kendilerine bu imkanı sağlayan Büyükşehir Belediyesine teşekkür ettiler. Devam eden etkinlik çerçevesinde önümüzdeki günlerde belirlenen okullardan yine çok sayıda öğrenci sinema ile buluşacak.

Güncelleme Tarihi: 10 Şubat 2017, 09:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195