Title of a News Article

Gençlere kayıt dışı istihdam anlatılıyor

.

Gençlere kayıt dışı istihdam anlatılıyor
banner206
 Şanlıurfa İpekyol Gençlik Merkezinde Kayıt Dışı İstihdam ve SGK semineri düzenlendi.

Seminere İpekyol Gençlik Merkezi Müdürü Müslüm Aktabur ve İpekyol Gençlik Merkezi personeli, Proje Koordinatörü Mehmet Yumuşak, Proje Asistanı Halil Alpak ile Göbeklitepe Ortaokulu öğretmen ve öğrencileri katıldı.

Seminer, Şanlıurfa İpekyol Gençlik Merkezinde Etkin Rehberlik ve Denetim Yoluyla Kayıtlı İstihdamın Teşviki Operasyonu (KİTUP) kapsamında Şanlıurfa Kalkınma Derneği tarafından yürütülen kayıtsız çalışmaya kayıtsız kalmıyorum projesi adı altında yapıldı. Seminerde, Şanlıurfa'daki eğitim kurumlarında kayıt dışı istihdam ve sosyal güvenlik ile ilgili bilgilendirme ve bilinçlendirme çalışmaları hakkında bilgi verilerek, öğrencilere kayıtlı istihdamın önemini anlatan çizgi film izletildi.

Seminer hakkında bilgi veren İpekyol Gençlik Merkezi Müdürü Müslüm Aktabur, “Gençlere kaliteli bir hizmet sunmak adına her türlü zararlı ve faydalı konularda bilinçlendirmek, onları korumak, topluma faydalı bireyler olarak yetişmesine katkıda bulunmak için seminer düzenledik. Ülke ekonomisini ciddi şekilde sekteye uğratan ve insanların mağdur duruma düşmemesi için özellikle SGK ve kayıt dışı istihdam hakkında gençlerin bilinçlenmesini istedik” dedi.

Seminer sonunda Ahmet Yesevi Mahallesinde ikamet eden ve maddi durumu iyi olmayan gençlere kışlık mont dağıtıldı.

Güncelleme Tarihi: 17 Ekim 2016, 14:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195