Title of a News Article

‘Gençliğin Rolü’ Urfa’da konuşuldu

Türkiye Gençlik Kulüpleri Konfederasyonu tarafından düzenlenen “Güneydoğu Anadolu Gençlik Buluşmaları” Şanlıurfa’da yapıldı. AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Doç. Dr. Abdulkerim Gök’ün koordinatörlüğünde düzenlenen programda “Çözüm sürecinde gençliğin rolü” konuşuldu.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin belirlediği hedef ve doğrultuda 2023 yılında Türk Gençliği’nin hazır olarak yetiştirilmesini sağlamak olarak misyonunu belirleyen Türkiye Gençlik Kulüpleri Konfederasyonu, bu kapsamda bölge bölge toplantılar düzenliyor. İlk bölge toplantısı Şanlıurfa’da yapıldı. Otel El Ruha’da düzenlenen programa, Milletvekili Abdulkerim Gök’ün yanı sıra Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, Karaköprü Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Gençlik ve Spor İl Müdürü Ertuğrul Yıldız, Türkiye Gençlik Kulüpleri Konfederasyonu Genel Sekreteri Feyzullah Tecirli ve çok sayıda davetli katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Türkiye Gençlik Kulüpleri Konfederasyonu Genel Sekreteri Feyzullah Tecirli, konfederasyonlarının vizyon ve misyonunu dile getirerek, yaptıkları çalışmaları anlattı.

 

Gök;Gençliğe vakit ayırıyoruz

Daha sonra bir konuşma yapan Milletvekili Abdulkerim Gök de, “Biz bu programları önemsiyoruz, geleceğimizi önemsiyoruz. Ondan dolayı geleceğimiz milli ve manevi değerlere bağlı olarak gelişirse işte o zaman emin ellerle devam etmiş olacağız” dedi. Sadece sıkıntı ve sorunları konuşmadıklarını ve çözümleri de ortaya koyduklarını dile getiren Gök, “Başta Sayın Başbakanımız ve tüm milletvekili arkadaşlarım gittiğimiz her yerde gençlik, gençlik, gençlik dedik, vakit ayırdık, ayırıyoruz. Çünkü ihmale gelmeyecek son derece önemli olan gençliği milli ve manevi duygular çerçevesinde bundan sonra bu başlatmış olduğumuz benzeri programlarla sivil idarenin içerisinde bizzat kendisini yer aldığı bir çerçevede benzeri programları inşallah yürüteceğiz” diye ifade etti.

 

Vali Küçük; Gençlik telef edildi

Vali İzzettin Küçük ise, bu ülkede gençliğin, hep büyük hayallerin peşinde koşturulup, telef edildiğini vurgulayarak, “Yanı başındaki sorunlardan habersiz, ama ‘dünyayı, şöyle yapacağız, böyle yapacağız’ denilerek, boş hayallerin peşinde perişan edilmiştir. Nesiller heba edilmiştir. Hemen yanı başınızda, yakıcı olan bir soruna sahip çıkma davası var. Bu çok önemli. Yanı başındaki derde çare olamayan bir insanın, bir düşüncenin, ‘dünyayı değiştirmek, şunu değiştirmek, bunu değiştirmek’ gibi büyük davaları boş bir davadır” diye ifade etti.

 

Vali Küçük’ten çözüm sürecine destek çağrısı  

Vali Küçük, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde ve liderliğinde hayata geçirilen çözüm sürecine destek vermeleri konusunda da çağrıda bulundu. Barış sürecinin gelecekte bir kahramanlık destanı olacağını savunan Küçük, “Bu ülkede 12 aydır artık kan akmıyor. Türkiye’nin en önemli meselesiydi. Allah’a şükür çözülme sürecine girdi. Bu öyle bir konu ki, bu ülkeyi ve bu ülkenin insanlarını bitiren, çaresiz kılan, enerjisini boşa çıkaran ve acıya gömen, yıllardır süren bir sorun. Türkiye’de son 50-100 yılın sorunu, çözülme aşamasında. Tabi Başbakanımız, bu işin lideridir ve öncüsüdür. O’na da destek vermemiz lazım. Bu hadiseyi seyredemeyiz. Böyle büyük bir konu çözülüyorsa eğer, ‘efendim, devletimiz, Başbakanımız çözüyor, ne güzel’ deyip, bir kenarda seyirci kalamayız. Vebal altındayız. Onun için bu konuya da omuz vermeliyiz. Elimiz ve gücümüz neye yetiyorsa, destek vermeliyiz. Siz gençlerin de yapabileceği şeyler var. Gençler arası buluşma, birbirinizi anlama. Beraber olma. Bu bile çok büyük bir katkıdır. Bu çok önemli bir davadır, misyondur. Şunu unutmayın, yarın öbür gün, gelecek yıllar, çocuklarınıza ve torunlarınıza anlatacağınız, büyük bir kahramanlık destanı olacaktır. Bu hadiseyi küçük görmeyin. Burada yapacağınız en küçük katkı, en küçük bir omuz verme, yarın torunlarına anlatacağınız bir destan olacaktır. Gururla çevrenize, ‘o zaman ben de oradaydım. Bu kanın dinmesi için şunları yaptık’ diyebileceğiniz, hayatımızın en güzel hadisesi olacaktır.”

Program daha sonra basına kapalı olarak devam etti.

 

 

 

 

Güncelleme Tarihi: 23 Mayıs 2014, 14:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142