Title of a News Article

Genelkurmay Başkanlığı: Suruç’ta…

.

Genelkurmay Başkanlığı: Suruç’ta…
banner206

Genelkurmay Başkanlığı, Şırnak'ın Cizre ilçesinde 4, Diyarbakır'ın Sur ilçesinde ise 1 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı. Silopi, Cizre ve Sur'da düzenlenen operasyonlarda etkisiz hale getirilen toplam terörist sayısının 509'a ulaştığı bildirildi.

Genelkurmay Başkanlığı, internet sitesi üzerinden önemli yurt içi olaylar konusunda bilgi verdi. Buna göre, Şırnak Cizre'de devam eden operasyonda, 4 bölücü terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirildi. Toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısının 284'e ulaştığı operasyonda, iki adet el yapımı patlayıcı imha edildi, dört adet barikat kaldırıldı, üç adet hendek kapatıldı. Ayrıca, bir adet Kaleşnikof piyade tüfeği, iki adet av tüfeği ile 121 adet fişeği ele geçirildi.

 

SİLOPİ'DE ÇOK SAYIDA MÜHİMMAT ELE GEÇİRİLDİ

Şırnak Silopi'de devam eden operasyonda, beş adet Kaleşnikof piyade tüfeği, silahlara ait 14 şarjör ve 420 adet fişek, beş adet el bombası, dört adet bombaatar mühimmatı, bir adet av tüfeği, dört adet el yapımı patlayıcı maksadıyla hazırlanan tüp ve el yapımı patlayıcı yapımında kullanılan muhtelif malzeme, bir adet telsiz, iki adet jeneratör ele geçirildi. Operasyonda bir adet el yapımı patlayıcı imha edildi.

 

SUR'DA 1 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Diyarbakır Sur'da devam eden operasyonda, 1 bölücü terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirildi. Toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısının 95'e ulaştığı bildirilen operasyonda, 9 barikat kaldırıldı, bir el yapımı patlayıcı imha edildi.

 

DOĞUBAYAZIT'TA 1 TERÖRİST VE 3 İŞBİRLİKÇİ YAKALANDI

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde yürütülen operasyonda, bir bölücü terör örgütü mensubu terörist ile bölücü terör örgütüne yardım ve yataklık yaptığı tespit edilen üç iş birlikçi yakalanarak göz altına alındı. Operasyonda, iki adet makinalı tabanca, 5 bin 660 adet muhtelif cinste fişek, üç adet 500 gramlık C4 patlayıcı kalıbı, dört adet 1000 gramlık TNT patlayıcı kalıbı, el yapımı patlayıcı yapımında kullanılan 1000 kilogram amonyum nitrat, 73 adet elektrikli fünye ve 27 adet tüp, çok sayıda örgütsel doküman ve yaşam malzemesi ele geçirildi.

 

HAKKARİ'DE YOLA DÖŞENEN BOMBA İMHA EDİLDİ

Hakkari Şemdinli'de, bölücü terör örgütü mensuplarınca karayoluna önceden döşendiği tespit edilen bir adet el yapımı patlayıcı imha edildi. Yine Şemdinli'de yapılan yol kontrolünde, bölücü terör örgütüne katılacağı değerlendirilen 5 işbirlikçi yakalanarak gözaltına alındı.

 

SURUÇ'TA 1 TERÖRİST YAKALANDI

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde, Türkiye'den Suriye'ye yasa dışı yollardan sınırı geçmeye çalışan bir bölücü terör örgütü mensubu teröristin yakalanarak gözaltına alındığı bildirildi.

Güncelleme Tarihi: 15 Ocak 2016, 14:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195