Title of a News Article

Gerem'den çarpıcı açıklamalar

.

Gerem'den çarpıcı açıklamalar
banner206

Şanlıurfa Sivil Toplum Kuruluşları İnsani Yardım Platformu Başkanı Osman Gerem, Suriyeli mağdur ve mazlum insanlara yardım yapabilmek için büyük gayret sarf ettiklerini belirterek, “Sadece Suriyelilere yardım yapmıyoruz, kendi vatandaşlarımıza da yardımlarda bulunuyoruz. Bizim birinci hedefimiz şu; İnsanların mide derdi olmasın, yani insanlar aç kalmasın” dedi.

 

RÖPORTAJ:UĞUR BUDAK

Bu haftaki röportajımızın konuğu bugüne kadar Suriye’ye 267 ve Şanlıurfa genelindeki Suriyelilere de 989 TIR yardımda bulunan Şanlıurfa Sivil Toplum Kuruluşları İnsani Yardım Platformunun başkanı Osman Gerem oldu. Başkan Gerem ile; Şanlıurfa Sivil Toplum Kuruluşları İnsani Yardım Platformunu ne için kurduklarını ve platformun yaptığı faaliyetleri konuştuk. Hedeflerinin kimseyi aç bırakmamak olduğunu vurgulayan Gerem, “Hem Suriyelilere hem de kendi vatandaşlarımıza yardımlarda bulunuyoruz. Biz köprü vazifesi görüyoruz, belediyelerden ve hayırsever iş adamlarından gelen yardımları mağdur ve mazlum insanlara ulaştırıyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” dedi.

 

İşte Şanlıurfa Sivil Toplum Kuruluşları İnsani Yardım Platformu Başkanı Osman Gerem ile yaptığımız röportaj…

Başkanım öncelikle sizi tanıyabilir miyiz?

Ben Osman Gerem. Şanlıurfa Sivil Toplum Kuruluşları İnsani Yardım Platformu Başkanıyım. Ticaretle uğraşıyorum, yaklaşık 5 yıldan beri hayır işleriyle uğraşıyoruz. Biliyorsunuz son 5 yıldan beri Suriye’de yaşanan iç sava nedeniyle Şanlıurfa’da 60 sivil toplum kuruluşu tarafından oluşturulan İnsani Yardım Platformu kurduk. Şuanda da onun başkanlığını yapıyorum. Özellikle biliyorsunuz biz çalışmaları yaparken hem Suriye’nin içerisinde muhacir duruma düşmüş olan sınır ötesine yardım gönderiyoruz, ilimize göç etmek zorunda kalan mağdur, mazlum olan kardeşlerimize de yardım ulaştırıyoruz. Sadece Suriyelilere yönelik çalışmıyoruz ayrıca kendi yerli vatandaşlarımıza da yardım yapıyoruz. Dul ve yetim aileler olsun, mahkum aileleri olsun mağdur, ihtiyaç sahibi ailelere ulaşmaya hayret ediyoruz.

 

İnsani Yardım Platformunu kurma fikri nerden geldi?

Yaklaşık 5 yıl önce Suriye’de yaşanan iç savaş nedeniyle ülkemize göç etmek zorunda kalan Suriyeliler gelince o zamanın valisi olan Celalettin Güvenç Bey’le toplantı yaptık. Sınır ötesine de yardım göndereceğimiz için mutlaka Valiliğin desteğinin olması gerekiyordu, bunun yanında zamanın Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba’nın desteğini aldık. Belediyemiz bugüne kadar halen lojistik desteğine devam ediyor. Kitle çok büyük olduğu için bu büyük işin üstesinden gelebilmek için devletimizin desteğini de almamız gerekiyordu. Valilik, belediye, odalarımız olsun şanına yakışır bir şekilde herkesin desteğini aldık ve halen de destek devam ediyor.

 

Şuana kadar kaç TIR yardımda bulundunuz?

Şuana kadar sınır ötesine 267 TIR yardım gönderdik, ilimizde, ilçelerimizde ikamet eden kardeşlerimize de 989 TIR yardım ulaştırdık. Bunun yanı sıra Doğu’da terör mağduru olan kendi vatandaşlarımıza da 11TIR yarım ulaştırdık ve yardımlarımız devam ediyor. Tabi bu yardımlar sadece Şanlıurfa’da oluşmuyor. Biz bu halkayı biraz daha büyüttük, Türkiye’ye yaydık. Urfa’da biliyorsunuz 600 Bine yakın Suriyeli var, bu insanların ihtiyaçlarını temin edebilmek için insanların sofralarına bir tabak çorba gidebilmesi için gayret gösteriyoruz. Çalışamayacak çok sayıda insan olduğu için bu insanların aç kalmaması için bu kampanyayı Türkiye’ye yaydık. Her ay ortalama 15 ile 20 TIR arasında bize yardım geliyor. Bunun büyük oranı belediyelerden geliyor, hayırseverler iş adamlarından geliyor.  Bu şekilde bizde köprü vazifesini görüyoruz. Biz gönüllülük esasına göre çalışıyoruz, her mahallenin sorumlusu var, her bölgenin, her ilçenin sorumlusu var. Gelen yardımlar da ailelerin kriterlerine göre; gönüllü çalışan arkadaşlarımız kendi bölgesindeki mağdurlara yardımları ulaştırıyorlar.

 

“İnsanlar aç kalmasın”

Bizim birinci hedefimiz şu; İnsanların mide derdi olmasın, yani insanlar aç kalmasın. Mide derdi olan insanlar potansiyel suçlu duruma düşüyor. Yani aç olan insanlar ya dilencilik yapacak ya hırsızlık yapacak veya gayri ahlaki bir işle uğraşacak. Biz öncelikle bunun önünü kesmek için kendi şehrimizin, kendi ilimizin, kendi insanımızın huzurunu bozulmaması için gayret ediyoruz.

 

Ne tür yardımlarda bulunuyorsunuz?

İnsanın ihtiyaç duyabileceği her türlü yardım yapıyoruz. Yatak, yorgan, temel gıda maddeleri ve benzeri yardımlara bulunuyoruz. Şuana kadar çok güzel çalışmalar oldu ve halen devam ediyor. Gerçekten bizim insanımız dünyaya örnek olabilecek bir çalışma yapıyor. Sadece Şanlıurfa’da 5 yıldan beri 600 Bin insanı, yani 2 tane Sivas ilinin büyüklüğünde bir nüfusu barındırıyoruz. Bu insanları barındırırken de hiçbir sıkıntı çekmiyoruz, buda büyük bir erdemliktir Şanlıurfa ve Türkiyemiz için. Bu tarihe geçecek bir örnektir, bu vesileyle de tüm Şanlıurfalılara teşekkür ediyoruz. Çok güzel bir insanlık örneği sergilediler.

 

Sizin derneğin bünyesinde giyim mağazası da bulunuyor? Bu mağazada ne faaliyetlerde bulunuyorsunuz?

Biz giyim mağazasını Büyükşehir Belediyesi ile beraber yapıyoruz. Giyim mağazamızda giyime ihtiyacı olan kardeşlerimiz, randevu sistemiyle aileleriyle geliyor ve orada giyiniyorlar daha sonra da evlerine gönderiliyorlar. Cuma ve cumartesi günleri de giyim mağazamızda öksüz ve yetim çocukları ağırlıyoruz. Bunlara oyuncaklar veriliyor, yemekler ikram ediliyor ve çeşitli hediyelerle evlerine gönderiliyorlar.

 

Bundan sonraki hedefiniz nedir?

Bu yardımlarımız insani, İslami ve vicdani görevimizdir. Bu yardımlarımız bu mazlum insanlar olduğu sürece devam edecektir. Yani biz sadece Suriyeliler için değil Dünyanın birçok bölgesinde mağdur, mazlum insanlar olduğu sürece bizde insanlığımız gereği yardımlarımızı yapacağız ve yapmaya da devam edeceğiz.

 

 

 

Güncelleme Tarihi: 06 Eylül 2016, 10:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195