Title of a News Article

Gidişatı Öcalan belirleyecek

Gidişatı Öcalan belirleyecek
banner206

 BDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, Lice olaylarının gidişatını İmralı'da Abdullah Öcalan ile yapılacak görüşmenin belirleyeceğini söyledi.

Lice'de karakol yapımını protesto eyleminde çıkan olaylarda açılan ateş sonucu iki kişinin hayatını kaybetmesi ile tırmanan gerilim sürüyor. Halkların Demokrasi Partisi'nden Pervin Buldan, İdris Baluken ve Sırrı Süreyya Önder, sorunu görüşmek üzere bugün İmralı Cezaevindeki PKK lideri Abdullah Öcalan ile görüşecek.

 

"ÖCALAN'IN BAKIŞINI ANLAMAK İSTİYORUZ"

Görüşme öncesinde Al Jazeera'nin sorularını yanıtlayan BDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, "Heyetimiz bugün İmralı'da Sayın Abdullah Öcalan ile bir görüşme yapacak, kendisinin bakışını anlamak istiyoruz." dedi.

 

"GÖRÜŞMEDEN ÇIKACAK SONUÇ HER ŞEYİ DEĞİŞTİREBİLİR"

"Daha önce 10 gün içinde Sayın Öcalan ile bir görüşme yapılması konusunda mutabakata varılmıştı. Lice'de yaşananların ardından İmralı'ya gidilmesini hem Hükümet uygun gördü hem de biz. Öcalan ile yapılacak görüşmeden çıkacak sonuç her şeyi değiştirebilir. Bu görüşmenin sonucuna bakmadan şu anda olaylar nereye gidecek, bunu kestirmek zor."

 

"HÜKÜMET ADIM ATMADI"

Lice'de karakol yapımı ile ilgili Hükümetin bugüne kadar hiç bir adım atmadığını söyleyen Selahattin Demirtaş, Öcalan'ın bir önceki görüşmede bu yönde bir çağrı yaptığını söyledi.

"Karakol yapımları en azından fiilen durdurulabilirdi. Öcalan bu çağrıyı da yapmıştı. Ancak Hükümet hiç ciddiye almadı. Artık bu tavrın değiştiğini düşünüyorum."

 

"ATEŞKESİN BİTİP BİTMEDİĞİNİ ANCAK KCK AÇIKLAR"

Demirtaş, yaşananların çözüm sürecine ilişkin etkisi için ise, "Ateşkesin bitip bitmediğini ancak KCK açıklar. Ancak onlar ateşkes bitti derse biter, bu konuda biz bir şey söyleyemeyiz." dedi.

 

HEYET İMRALI'YA DOĞRU YOLA ÇIKTI

Dün akşam saatlerinde İstanbul'a gelen HDP heyeti, İmralı'ya doğru yola çıktı. Heyetin görüşmesinin ardından akşam saatlerinde yazılı bir açıklama yapılacak.

HDP milletvekilleri ise bugün Diyarbakır'da basına kapalı bir toplantı yapacak. Parti grup toplantısını ise yarın yine Diyarbakır'da gerçekleştirecek.

Güncelleme Tarihi: 09 Haziran 2014, 13:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195