Title of a News Article

Gizlilik kararı tepkisi

.

Gizlilik kararı tepkisi
banner206
ŞANLIURFA’nın Suruç İlçesi’nde, IŞİD militanı canlı bomba Şeyh Abdurrahman Alagöz`ün kendisini patlatması sonucu 33 kişinin yaşamını yitirdiği saldırıda ölenlerin yakınları, olayın ardından başlatılan soruşturmada alınan gizlilik kararının kaldırılmasını stedi.
Geçen yıl 20 Temmuz`da, PYD denetimindeki Kobani`ye gitmek için Suruç`a gelen ve sınırı geçmelerine izin verilmeyince Amara Kültür Merkezi`nde basın açıklaması yapan Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) üyesi 33 kişi, IŞİD militanı canlı bomba Şeyh Abdurrahman Alagöz`ün kendisini patlatmasıyla yaşamını yitirdi.
İntihar saldırısında yaşamını yitirenlerden İsmet Şeker, Nazegül Bahar Boyraz ve Mehmet Özkan`ın yakınları bugün beraberlerinde Suruç için Adalet Platformu avukatları Sezin Var, Arin Gülaltay ve Serdil İzol ile birlikte Şanlıurfa Adliyesi`ne gelerek olayı soruşturan Cumhuriyet Savcısı ile görüştü.
Görüşmenin ardından adliye önünde gazetecilere açıklama yapan patlamada ölen İsmet Şeker`in kızı Dilek Şeker, dosyadaki gizlilik kararının kaldırılması ve bir an önce adaletin sağlanması talebini savcıya ilettiklerini belirterek, "Burası bize cehennemi hatırlatıyor ama biz adalet aramaya geldik. Yakınlarımızın eşyalarının verilmesini ve dosyadaki gizlilik kararının kaldırılmasını istiyoruz" dedi.
Nazegül Bahar Boyraz`ın eşi Bayram Boyraz ise 7 ay geçmesine rağmen hala dosyada bir gelişmenin olmadığını ifade ederek, "Savcılıkla görüştük ve biran önce gizlilik kararının kaldırılmasını istiyoruz" diye konuştu.
Yakınlarını kaybedenlerin savcıyla görüşmesinde yer alan avukat Serdil İzol, yaşamını yitiren SDGF üyelerinin otopsi raporlarının alındığını, ailelerin talep ettiği eşyaların da bir kısmının verildiğini, incelenen eşyaların ise daha sonra teslim edilmesinin kararlaştırıldığını kaydetti.
Adliyeden ayrılan grup daha sonra aynı saldırıda yaşamını yitiren Osman Çiçek’in ailesi ile patlamanın yaşandığı Amara Kültür Merkezi`ni ziyaret etti.

Güncelleme Tarihi: 04 Şubat 2016, 22:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195