Title of a News Article

Göbeklitepe'ye gitmeyen kalmayacak

.

Göbeklitepe'ye gitmeyen kalmayacak
banner206
Şanlıurfa turizmi için şehir merkezi ve 13 ilçenin tümünde tarihi varlıkları uluslararası platformlarda gündeme getiren Büyükşehir Belediyesi, bu kez ulaşım noktasında Göbeklitepe'ye sefer başlattı. Çok uygun fiyata ulaşım sağlayacak olan Büyükşehir'de amaç tüm Şanlıurfalıların Göbeklitepe'ye giderek bölgeyi tanıması.

Şanlıurfa turizminin hak ettiği yere gelebilmesi için adeta seferberlik başlatarak gerek restorasyon gerekse müze ve kazı çalışmaları ile uygulamalarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi, 5 Ağustos tarihi itibari ile Göbeklitepe'ye ulaşım anlamında seferler düzenlemeye başlıyor. 100 nolu hattı ile her gün saat 10.00 ve 16.00 gidiş, 12.00 ile 18.00 dönüş olmak üzere ulaşım sağlayacak olan Büyükşehir Belediyesi fiyatlandırmayı ise öğrenci 3 TL, öğretmen 4 TL, tam ise 5 TL olarak belirledi.

 

BAŞKAN ÇİFTÇİ'DEN GÖBEKLİTEPE'YE DAVET

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan '100 Günlük İcraat Programı'nda da turizm konusu başlığı altında ön plana çıkan Göbeklitepe'ye daha fazla sayıda yerli ve yabancı turist çekmeyi planladıklarını ve bunun için her türlü detayı gözden geçirdiklerini belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, "12 bin yıllık tarihi ile Göbeklitepe, Şanlıurfa turizminin gelişmesine katkı sunacak en önemli varlıklarımızdan biridir" dedi.

Tüm vatandaşları Göbeklitepe'ye davet eden Başkan Çiftçi, "Şükürler olsun Şanlıurfa'mızda 2018 yılı için belirlediğimiz turist sayısına ulaştık. Her yıl hedef büyüterek Şanlıurfa'nın turizmde hak ettiği yere gelebilmesi için tüm kurumlarımızla ortak akılla hareket ederek, şehrimizin önemini duyuracağız" diye konuştu. 

Güncelleme Tarihi: 04 Eylül 2018, 18:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195