Title of a News Article

Göbeklitepe yetim kaldı

Göbeklitepe yetim kaldı
banner206
Dünyanın en eski tapınağı olarak bilinen Şanlıurfa merkeze 18 kilometre uzaklıktaki Göbeklitepe, Alman arkeolog Prof. Kalus Schmidt ölümüyle deyim yerindeyse yetim kaldı.

1995 yılından 2014 yılına kadar Prof. Schmidt’in başkanlığında yürütülen Göbeklitepe kazı çalışması, Alman arkeoloğun kalp krizi geçirerek vefat etmesinin ardından Kültür ve Turizm Bakanlığı onayıyla müze müdürlüğü tarafından Alman kazı enstitüsüne devredildi.

Genç bir Alman akademisyen tarafından kazı çalışmaları her ne kadar devam etse de Göbeklitepe tanıtım alanında sınıfta kaldı. Alman arkeolog Prof. Kalus Schmidt tarafından daha önce Türkiye ve Almanya başta olmak üzere Dünyanın birçok yerinde Göbektepe ile ilgili tanıtıcı sempozyumlar düzenleniyordu. Prof. Schmidt’in vefatıyla birlikte askıya alınan sempozyumların bir daha ne zaman devam edeceği ise muamma oldu. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Göbeklitepe’deki kazı çalışmalarına yerli bir arkeolog profesörün ya da Kalus Schmidt düzeyinde bir profesörün atanıp atanmayacağı da belirsizliğini koruyor.

 

Haber: Paşa BENZER

Güncelleme Tarihi: 19 Ocak 2016, 17:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195