Title of a News Article

Göbeklitepe'yi havadan izlemek o kadar ucuz değil!

Göbeklitepe'yi havadan izlemek o kadar ucuz değil!
banner206

Şanlıurfa'da, tarihi 12 bin yıla dayanan ve dünyanın en eski tarihi kalıntısı olan Göbeklitepe'de başlatılan sıcak hava balon uçuşları için kişi başı fiyat tarifesi dudak uçuklatıyor.

Geçtiğimiz günlerde başlatılan sıcak hava balon uçuşlarının kişi başı fiyat tarifesi henüz tam netlik kazanmazken, iddiaya göre 80 Avro olduğu ileri sürüldü. Dudak uçuklatan bu rakam, TL ile kıyaslandığı zaman, bugün ki döviz kurlarına ortalama 507 Türk Lirası ediyor. 

VATANDAŞ BİNMEKTEN DEĞİL PARADAN KAÇACAK!

12 bin yıllık geçmişe sahip dünyanın en eski tarihi kalıntısı olan Göbeklitepe tapınağı bölgesinde başlatılan Balon uçuşu ile, Göbeklitepe'yi gökyüzünden kuş bakışı izlemek isteyen her bir yerli yada yabancı turist 80 avroyu gözden çıkarması gerekiyor. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2019 yılını Göbeklitepe yılı ilan etmesinin ardından Şanlıurfa'ya turist akını gerçekleşti. Bölgenin en derin tarihi zenginliğe sahip ili olan Şanlıurfa'ya, yerli ve yabancı turistlerin yoğun ilgisi devam ediyor. 

Balon uçuşlarının henüz netlik kazanmayan fiyat tarifesi 80 Avro olması, balona binmek isteyenleri korkutuyor. 

Öte yandan, Göbeklitepe'ye gezmek isteyen her bir tapınakla birlikte kapalı müzeyi de gezerse toplamda 45 TL vermek zorunda kalıyor.

URFASTAR

Güncelleme Tarihi: 03 Eylül 2019, 11:15
YORUM EKLE
YORUMLAR
Şeffaf Yorumcu
Şeffaf Yorumcu - 5 yıl Önce

Kapadokyada da fiyatlar aynı düzeyde, Myanmar Burma Afrika ülkesindeki balon uçuşları 480 dolar Kısacası parası olan bu keyfi sürebilir, amaç turist dövizi bölgeye girsin değer katsın ülkeye kazanım olsun. Binemeyecek durumda olanlarda düşünmeden bencilce yorum yapmasın aşağıdan kafasını kaldırıp baksın, o keyif onada yeter...

Almanci
Almanci - 5 yıl Önce

Güzel günler göreceğiz diye diye geldik buralara ..
Kol Böreğini Tatmadıysanız Sizleri Bekleriz ..

Yorumsuz
Yorumsuz - 5 yıl Önce

Sozde gobeklitepe yili bu şekilde gerçekten fiyatlar fahiş durumda biran önce bu konuya el atmaları gerekiyor yetkililerin

turizmci
turizmci - 5 yıl Önce

göbeklitepeyi yürüyerek mümkün degilki havadan görelim 42 tl urfalı bundan 1 kilo et alır

Murat
Murat - 5 yıl Önce

Böyle saçmalık olurmu böylemi tanıtacaksınız Türkiye yi kazıkçılar 500tl balonu olur istanbuldan Şanlıurfaya gideceğim kaç bin km birde 600 gezme parası yuh artık

SIRADAKİ HABER

banner195