Title of a News Article

Gök, o fiyatları açıkladı

 Gök, o fiyatları açıkladı
banner206

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Abdulkerim Gök, 2014 yılnda çiftçilerin ödeyecekleri elektrik tüketim bedellerini açıkladı. Gök, bu fiyatlarda % 75-80’lere varan indirimler yapıldığını belirtti.

Milletvekili Gök, yaptığı yazılı açıklamada, sürekli çiftçileirn yanında olduklarını ve çiftçilere destek vermeye devam ettiklerini de belirterek, “Ancak DEDAŞ’tan dolayı bazı sıkıntılar yaşandı. Buna rağmen Ziraat Odası başkanları ile sürekli irtibat halinde olarak bu sorunların çözülmesi noktasında elimizden geleni yaptık. Bu sorunları Bakanlarımıza ve Başbakanımıza ilettik. Sonunda tarımsal sulamada kullanılan elektrik fiyatları üzerinde bir karar alındı ve %75-80’lere varan indirimler yapıldı. Çiftçilerimizin bu uygulamaya riayet etmelerini bekliyoruz” dedi.

Şanlıurfa’nın tarımın başkenti olduğunu sözlerine ekleyen Milletvekili Gök, “Bu bölgede daha fazla ürün elde edilmesi için çiftçilerimize her türlü destek veriliyor ve bundan sonra da verilmeye devam edecek” diye ifade etti.

Şanlıurfa, Diyarbakır, Mardin, Batman, Siirt ve Şırnak İllerini kapsayan DİCLE Elektrik Dağıtım Bölgesinde, 2013 yılında gerçekleşmiş tarımsal veriler kullanılarak, 2014 yılında çiftçilerin ödeyecekleri elektrik tüketim bedellerinin hesaplandığını vurgulayan Gök, şunları kaydetti;

“Bu bedeller üzerinden yaklaşık % 75-80’lere varan indirimler yapılarak;

 Pamuk için 90 TL/Dekar,

 Mısır için 70 TL/Dekar,

 Hububat için 20 TL/Dekar,

 Çift ürün için 110 TL/Dekar,

şeklinde 2014 yılında çiftçilerin ödeyeceği bedeller belirlenmiştir. 2014 yılında bu bedellerin haricinde kampanyaya katılan çiftçilerden başka bir bedel talep edilmeyecektir. Ayrıca, geçen sene 2013 yılında kampanyaya katılan çiftçilerin ödediği bedeller, 2014 yılında yapılan kampanyada ödenecek bedellerden düşülecektir.

Kampanya süresi 30 Haziran 2014, Pazartesi günü mesai bitimine kadar devam edecektir. Kampanyaya katılmayıp elektrik borcu olan veya kaçak elektrik kullanan çiftçilerin elektrikleri tamamen kesilerek hukuki işlemler başlatılacaktır.

Zorunlu haller dışında kampanyaya katılan çiftçilere elektrik kesintisi uygulanmayacaktır.

Bu kampanyaya yeterli düzeyde katılım olması halinde sonraki yıllarda da benzer kampanyalar devam edecektir.”

Güncelleme Tarihi: 20 Haziran 2014, 10:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142