Title of a News Article

Gökhan Gökmen’den flaş açıklama…

.

Gökhan Gökmen’den flaş açıklama…
banner206

Memleketçi ve Sanayici İş Adamları Derneği (MİSİAD) Şanlıurfa Şube Başkanı A. Gökhan Gökmen, ‘Bakanlar Kurulu’nun Nisan ayında Şanlıurfa’da yapılacak olmasını mutlulukla karşıladıklarını söyledi.

MİSİAD Şanlıurfa Şube Başkanı Gökhan Gökmen, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun ‘Bakanlar Kurulu’nu Şanlıurfa’da yapılacak olmasını duyurmasının ardından yazılı bir basın açıklaması yaptı. “Sayın Başbakanımız Ahmet Davutoğlu’nun, Bakanlar Kurulu Toplantısını Ankara dışında ilk defa Şanlıurfa’da yapacağını açıklamasını büyük mutlulukla izledik” diyen Gökmen, açıklamasında şunları kaydetti;

“Yaklaşık 9 aydır yeniden başlayan terör olayları, akabinde Doğu ve Güneydoğu’da yaşanan olaylar nedeniyle bölgede gerek ekonomi gerekse de turizm açısından büyük kayıplar yaşanmıştır. Peygamberler Şehri olarak anılan ve huzurun adresi olarak gösterilen Şanlıurfamız da, Güneydoğu bölgesinde yer alması nedeniyle ister istemez bu olaylardan büyük oranda etkilenmiştir. Turizmin canlı olduğu Şanlıurfamızda, son 9 aydır meydana gelen terör olaylarından dolayı artık şehrimize turizm de iflasın eşiğine gelinmiştir; Urfa’da satışa sunulan oteller bunun bir göstergesidir. Buna paralel olarak; hem turizm alanında faaliyet gösteren firmalar hem de kent esnafının işleri bitme noktasına geldi. Suriye’de yıllardır devam eden savaşın hem maddi hem de manevi olarak olumsuz etkilediği Şanlıurfa’da, terör olaylarıyla birlikte turizmin yanı sıra inşaat sektöründe de büyük bir durgunluk söz konusudur. Şanlıurfa’da piyasanın böylesine durgunluk yaşadığı bir dönemde Sayın Başbakanımız Ahmet Davutoğlu’nun, ‘Bakanlar Kurulu’nu nisan ayında Şanlıurfa’da toplayacağını açıklaması bizleri onurlandırmıştır. Çünkü Sayın Davutoğlu’nun ve Bakanlar Kurulunun Şanlıurfa’ya gelecek olması kentin huzurlu ve güvenli olduğunun da bir göstergesi olacak. Aynı zamanda ulusal medyanın da gözü Şanlıurfamızda olacak ve şehrimizin iyi bir tanıtımı yapılmış olacak. Bu nedenle en azından yerli turistler, Şanlıurfa’yı terör olayları ile bağdaştırmayacak ve kentimize gelmeye özen göstereceklerdir.”

 

“Emeği geçenlere teşekkür ederim”

Bunun yanı sıra Başbakanımız Ahmet Davutoğlu tarafından Şanlıurfa'nın Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 96. Yıldönümünün kutlanacağı 11 Nisan’da kentimize vereceği ‘İstiklal Madalyası’ndan dolayı da çok sevinçliyiz. Kurtuluş savaşından bu yana hak ettiğimiz ‘İstiklal Madalyası’nın geç de olsa şehrimize verilecek olması hepimizi mutlu etmiştir.

 ‘Bakanlar Kurulu’nun Şanlıurfa’da yapılmasını kararlaştıran başta Sayın Başbakanımız Ahmet Davutoğlu şahsında tüm Bakanlar Kuruluna ve ‘İstiklal Madalyası’nın kentimize verilmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederim.

 

 

Güncelleme Tarihi: 29 Mart 2016, 15:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195