Title of a News Article

Gökmen, Cumhuriyet Bayramı’nı kutladı

 Gökmen, Cumhuriyet Bayramı’nı kutladı
banner206

MİSİAD Şanlıurfa İl Başkanı Ahmet Gökhan Gökmen, Cumhuriyet Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı. Gökmen, mesajında, “Milletimize çağdaşlığın kapısını açan, dünya üzerinde saygın ve onurlu bir devletin vatandaşları olarak yaşamamızı sağlayan Türkiye Cumhuriyetimizin 91.kuruluş yıldönümünün mutluluğunu ve onurunu yaşıyoruz” dedi.

MİSİAD Şanlıurfa İl Başkanı Ahmet Gökhan Gökmen, yayınladığı mesajında, Mustafa Kemal Atatürk’ün “Türk Milletinin tabiat ve şiarına en uygun olan idare, cumhuriyet idaresidir” düşüncesiyle 29 Ekim 1923 tarihinde ilan ettiği ve “Benim en Büyük Eserim” dediği Cumhuriyeti bölgemizde yaşanan kargaşaya bakarak anlamamız gerektiğini belirterek, şunları kaydetti;

“Cumhuriyet, bağımsızlık karakterinden ödün vermeyen, yurduna ve egemenliğine sahip çıkan, Milletimizin soylu kişilik özelliklerinin yansımasıdır.

Atatürk’ün Samsun’a çıkışı, Yüce Meclis’in açılışı, Kurtuluş Savaşı’nın kazanılmasıyla devam eden sürecin ardından 29 Ekim 1923 tarihinde ilan edilen Cumhuriyet, ulusal onurumuzun bayraklaşan simgesidir.

Unutulmamalıdır ki; Cumhuriyet bir ulus için en büyük Erdemdir. Bugün yakın coğrafyamızda yaşanan karışıklıklar, savaşın acılarıyla yüz yüze bırakılan halklar, öldürülen masum siviller, çocuklar, dinmeyen kan ve gözyaşı, bizim için çok ciddiye alınması gereken bir uyarıdır. Yaşanan bu kadar olumsuz ve karamsar tablo karşısında tek sığınağımız Cumhuriyetimizin temel değerlerlerine sıkı sıkıya bağlılık olmalıdır. Bölgemizde yaşananlardan ders çıkarmalı, birlik ve beraberliğimizi korumalıyız. Türk, Kürt, Alevi, Sünni, şucu-bucu diye sokulmak istenen fitnelere kapılmadan Millet olarak Cumhuriyetimize ve onun kazanımlarına sahip çıkmalıyız.

Bizlere düşen görev birlik ve beraberliğimizi daima korumak, Cumhuriyetin coşkusunu yaşamak ve yaşatmak, Atatürk’ün mirasını gelecek nesillere aktarmanın bilinci içerisinde Cumhuriyetin değerlerini yaşatmaktır.

Ulu Önder Atatürk’ün “Ey yükselen yeni nesil, istikbal sizindir. Cumhuriyet’i biz kurduk. Onu yaşatacak ve yükseltecek olan sizlersiniz” sözünü hiçbir zaman unutmadan Onun ilke ve inkılâplarına bağlı kalarak, insan haklarına saygılı, demokratik, lâik Türkiye Cumhuriyeti’ne karşı görev ve sorumluluklarını yerine getirecek gençlere inancımız sonsuzdur.

Bu duygu ve düşüncelerimizle Türk Milletinin en büyük eseri olan Cumhuriyetin ilanının 91.Yıldönümünde başta Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi en derin saygı ve minnet duygularıyla anıyor, Şanlıurfalı hemşerilerimizin ve tüm Milletimizin Cumhuriyet bayramını kutluyoruz.”

 

 

Güncelleme Tarihi: 29 Ekim 2014, 09:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195