Title of a News Article

Göreve iade edilen işçiler iş başı yaptı

Göreve iade edilen işçiler iş başı yaptı
banner206
Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinde mazbatası yüksek seçim kurulu tarafından iptal ettirilen Abdullah Aksak'ın farklı birimlerde çalışan işçileri yasak olmasına rağmen mobing uygulayarak ardından işlerine son verdiği 19 işçi, kazandıkları mahkemenin ardından Belediye Başkanı Feyyaz Soylu'nun onayı ile bugün iş başı yaptı.

Ceylanpınar Belediyesinde 30 mart yerel seçimlerin ardından farklı birimlerde görev yaparken bir anda görev yerleri değiştirilerek yasak olmasına rağmen mobinge maruz kalan ardından işlerine son verilen mahkemenin işe iadesiyle 150 işçiye umut doğdu. Geçtiğimiz aylarda 24 işçinin mahkemeyi kazanarak işlerine iadesinin ardından yeni bir gelişme yaşandı. Belediye Başkanı Feyyaz Soylu'nun onayı ile işlerine son verilerek mağdur edilen işçilerin alınmasına karar verildi. Alınan kararla birlikte mahkemeyi kazanarak görevlerine iade edilen 24 işçiden 19 işçi bugün iş başı yaptı. Yaşanan işçi kontejanın doluluk sınırından dolayı mahkemeyi kazanarak işlerine iade edilecek olan diğer işçiler ise mevcut kadroda emekliye ayrılacak olanların yerlerine peyder pey alınacağı öğrenildi.

Yaşanan bu gelişmeler üzerine haksız olarak görevlerine son verilerek mahkeme sonucunu bekleyen işçilere gün doğarken, korona virüs salgınından dolayı ise mahkemeler ileri bir tarihe ertelendi. Mahkeme sonucunu bekleyen mağdur bir çok işçi bir an önce işlerine dönmek için gün sayarken, mahkeme tarihlerinin ise hangi tarihlerde görüleceği ise merak konusu oldu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142