Title of a News Article

Görevlilere ateş açtılar

Görevlilere ateş açtılar
banner206

 ŞANLIURFA’da, tapulaştırma çalışması yapan Tarım Reformu Bölge Müdürlüğü görevlilerine kimliği belirsiz kişilerce ateş açıldı. Kimsenin yaralanmadığı olay sonrası jandarma arazide yoğun önlem alırken, arazi sahipleri ise tapulaştırma çalışmalarına tepki gösterdi.

Haliliye İlçesi'ne bağlı 250 haneli Bakımlı Mahallesi’nde, çoğunluğu hazine arazisi olan ve köy sakinlerine kiralanan 7 bin dönümlük hazine arazisinde tapulaştırma çalışması yapıldı. Öğleden sonra mahalleye giderek çalışma başlatan görevlilere, kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce taciz ateşe açıldı. Kimsenin yaralanmadığı olayın ardından tapulaştırma çalışması yapan görevlilerin ihbarıyla mahalleye zırhlı araçlarla jandarma ekipleri sevk edildi.

Yoğun önlem alan jandarma ekipleri, görevli memurların çalışma yaptığı arazilere vatandaşları yaklaştırmadı. Bu duruma tepki gösteren Bakımlı Mahallesi sakinleri ise uygulamaya tepki gösterdi ve tapulaştırma çalışması ile sulu arazilerinin kıraç araziler ile değiştirileceği iddiasında bulundu.

Mahalledeki arazi sahiplerinden İbrahim Demircan, tapulaştırma nedeniyle mağdur olduklarını öne sürerek, "Biz tapulaştırmaya karşı değiliz, ancak bizden habersiz yapılan çalışma bizleri zarara uğrattı. Yetkililerden bu mağduriyetimizin giderilmesini istiyoruz. Eğer bu mağduriyet giderilmezse köyde birçok aile karşı karşıya gelecektir. Tapulaştırma sonrası elimizdeki sulu ve iyi tarlalar alınarak, kıraç ve kötü tarlalar verilecektir" dedi.

 

Güncelleme Tarihi: 21 Ocak 2015, 20:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195