Title of a News Article

Görüşmelerin detayları ortaya çıktı...

Görüşmelerin detayları ortaya çıktı...
banner206

Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili TBMM idare amiri Halil Özcan, Şanlıurfa'nın sorunlarının çözümü konusunda önemli görüşmelerin yapıldığını açıkladı. 

Dün Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili TBMM idare amiri Özcan'ın öncülüğünde bir araya gelen Milletvekilleri, Ahmet Akay, mehmet Ali Cevheri, Gülender Zemzem Açanal, Ahmet Fakıbaba, BŞB Nihat Çiftçi, ve il Başkanı Bahattin Yıldız çok sayıda Bakanı ziyaret etmişlerdi. 
Aralarında iç işleri Bakanı Süleyman Soylu başta olmak üzere yeni Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemir ile birlikte yedi Bakanı aynı gün ziyaret eden Milletvekilleri bu görüşmede bazı sorun ve talepleri de ilettikleri açıklandı. 
Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili TBMM idare amiri Halil Özcan, sosyal medya hesabından bir açıklama yaparak yapılan görüşmelerin detaylarını paylaştı. İşte Özcan'ın O paylaşımları 

 1) Dün Peygamberler Şehri Şanlıurfamızın geleceği açısından oldukça verimli ve bir o kadarda ilimizin önünü açacak önemli girişimlerde bulunmak üzere bakanlık ziyaretlerinde bulunduk.

2) Milletvekili arkadaşlarım, Büyükşehir Belediye Başkanım ve İl Başkanımızla beraber Adalet Bakanımızı, İçişleri Bakanımızı, Kültür ve Turizm Bakanımızı, Tarım ve Orman Bakanımızı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımızı, Milli Eğitim Bakanımızı ve Sağlık Bakanımızı gezdik.
3) Önceki akşam bizatihi ilgilenerek organize ettiğim programla, gerek Urfamızın projeleri gerekse siz kıymetli hemşehrilerimizin bizlere ulaştırdığı talep ve istekleri ilgili bakanlıklarımızda Bakanlarımıza birinci elden ilettik.
4) Kısacası bir hayırlı olsun ziyaretinde öte heybemize sizlerin taleplerini, isteklerini ve şehrimizin öncelikli projelerini doldurarak gittiğimiz bakanlarımıza ilettiğimiz bazı konular ise şunlar: 
5) İlk durağımız olan Adalet Bakanımız Sayın Abdulhamit Gül’ü ziyaretimizde Şanlıurfa Adalet Sarayının 2019 yılı yatırım programına alınması konusunu ilettik. Sayın Bakanımız gerekli çalışmaların yapılması talimatını anında bürokratlarına iletti.
6) İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu’yu ziyaretimizde ise; Eyyübiye ve Haliliye İlçe Emniyet Müdürlüğü binalarının yapılması hususunda aciliyeti vurguladık ve sayın bakanımız projelerin hızlandırılma talimatlarını verdi. Ayrıca uyuşturucu bağımlılığı ve satıcıların önlenmesi konusunda hassas çalışma istedik.
7) Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Mehmet Ersoy’u ziyaretimizde, Göbeklitepe Örenyerinin turizme kazandırılması için atılan adımların hızlandırılarak tarihi mekânımızın dünyaya tanıtılması ve yabancı turistlerin şehrimize gelmesi için gerekli çalışmaların yapılacağı sözünü aldık.
8) Tarım ve Orman Bakanımız Sayın Bekir Pakdemirli’yi ziyaretimizde ise sulama projelerinin tamamlanması, tarım ve hayvancılığın geliştirilmesine yönelik Bakanlık projelerinde Urfamızın öncelikli şehirler arasına alınması yönünde destek istedik. 
9) Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız Sayın Fatih Dönmez’i ziyaretimizde, Urfamızdaki genel enerji problemlerinin çözümüne ilişkin yatırımların arttırılması ve sorunların çözülmesi için ilimizden aldığımız talepleri ilettik. 
Ayrıca; Elektrik kesintilerinin sıklıkla yaşandığı Karaköprü ilçemize 50 MW mobil trafo talebini aktardık ve Bakan Bey ilgili Genel Müdürlükleri harekete geçiren talimatı toplantı esnasında verdi. 
10) Milli Eğitim Bakanımız Ziya Selçuk’a ziyaretimizde, Sayın Bakanımız eğitim öğretim kapsamında ilk ziyaretini Urfamıza yapacağını söyledi.  Ayrıca öğretmen atamalarında pozitif ayrımcılığın devam edeceğinin, yapımı süren okul yatırımlarının hızlandırılacağının sözünü aldık.
11) Sağlık Bakanımız Sayın Fahrettin Koca’ya ziyaretimizde gündemimizin birinci gündem maddesi Şehir Hastanesi oldu. Bakan Bey projeyi bizzat inceleyip çalışmalara hız verileceğinin sözünü verdi. Ayrıca doktor açığı olan branşların tamamlanması için taleplerimizi ilettik. 
12) Eyyübiye Belediye Başkanımızla ziyaret ettiğimiz Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Murat Kurum ise TOKİ  Güneykent Projesi ve Kentsel Dönüşüm için Eyyübiye Belediyesine tahsis edilen rezerv alan ile ilgili hususları çözümü için hızlandırılma sözü aldık. 
13) Adı gibi Şanlı, Peygamberler şehri Urfamız için bundan önce olduğu gibi bundan sonrada ekip ruhuyla gece gündüz demeden çalışmaya devam edeceğiz. Cumhurbaşkanımız Ak Parti Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın dediği gibi ‘DURMAK YOK YOLA DEVAM’ 

Güncelleme Tarihi: 09 Ağustos 2018, 20:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142