Title of a News Article

Göztepe'nin hocası belli oldu

.

Göztepe'nin hocası belli oldu
banner206
 Profesyonel olarak Ayaşspor ve Dikmenspor'da futbol oynayan Önder Özen, yeşil sahalara veda ettikten sonra teknik adamlık kariyerine 2001 yılında Eskişehir'in 3'üncü Lig'deki temsilcilerinden Eskispor'da başladı.

Ardından Fenerbahçe'de PAF Takımı'nın başına geçip, sarı lacivertli kulüpte Christoph Daum, Arthur Zico ve Luis Aragones'in ekibinde yer alan Özen, teknik direktör olarak Hacettepe, Bugsaşspor ve Kasımpaşa'yı çalıştırdı. 2013-14 sezonunda Beşiktaş'ta sportif direktör olarak görev yapan Özen, geçen sezon Şota'nın ayrılmasından sonra son 8 maçta Kasımpaşa'nın başına geçti. Kasımpaşa macerasını 2 galibiyet, 2 beraberlik ve 4 mağlubiyetle noktalayan Önder Özen NTV'de yorumculuk yapıyordu.

 

YARDIMCILARI LUCİANO VE MEHMET AURELİO

Önder Özen'in sözleşme imzalaması durumunda Mehmet Aurelio ile Fabio Luciano'yu yardımcı antrenör olarak getireceği öğrenildi. Futbola Brezilya'da başlayan Aurelio, 2001 yılında geldiği Türkiye'de Trabzonspor, Fenerbahçe ve Beşiktaş formalarını giydi. 2006'da Türk vatandaşlığına geçerek Mehmet ismini alan Brezilyalı yıldız, 37 kez A milli takımda görev yaptı.

Aurelio gibi Brezilyalı olan Luciano'da 2003-04'te Corinthians'tan Fenerbahçe'ye transfer oldu. 3 sezon sarı lacivertli  formayı giyen Brezilyalı stoper, 2 kez şampiyonluk yaşadı. Luciano, Almanya'nın Köln ve ülkesinin Flamengo takımlarında oynadıktan sonra futbolu bıraktı.

 

CAMİA İHTİYATLI

 Önder Özen'le prensip anlaşmasına varılması, sarı kırmızılı camiada "ihtiyatlı" karşılandı. İyi bir futbol yorumcusu olarak tanınmasına karşın teknik adamlık kariyerinde Bugsaşspor'u 2'nci Lig'de play off'a çıkarmak dışında önemli bir başarısı bulunmayan Özen'in PTT 1'inci Ligi'ni tanımadığını öhe süren bazı eski futbolcularla camianın ileri gelenlerinin yöneticilere bu konudaki endişelerini ilettiği öğrenildi. (DHA)

Güncelleme Tarihi: 12 Şubat 2016, 17:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195