Title of a News Article

Grev 5'inci gününe girdi

.

Grev 5'inci gününe girdi
banner206
 ŞANLIURFA'da, Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş.'nin arıza ve bakım hizmeti veren taşeron firma çalışanlarının, 2 aydır ücretlerini alamadıkları, yeni asgari ücret farklarının ödenmediğini öne sürerek başlattıkları grev 5'inci gününe girdi.

Şanlıurfa kent merkezi ile ilçelerde arıza ve bakım hizmeti veren işçiler, yeni asgari ücret uygulamasının tam olarak kendilerine yansıtılmayarak haklarının gasp edildiğini ve 2 aydır kendilerine ödeme yapılmadığını öne sürerek 5 gün önce grev başlattı. DEDAŞ binası önünde grev yapan işçiler, sloganlar atarak haklarının verilmesini istiyor. Polisin de zırhlı araçlarla önlem aldığı grev alanında toplanan işçiler adına konuşan Enerji Sen Genel Sekreter Yardımcısı Süleyman Keskin, "Yeni asgari ücret zammı işçilere yansımadığı gibi hak ettikleri maaşlarını da alamıyorlar. Bu konuda şirket yetkilileri herhangi bir açıklama yapmadı. Bu nedenle biz merkez ve ilçelerde olarak grevdeyiz. Bize verilen hiçbir söz tutulmadı. Haklarımızı alana kadar mücadelemiz devam edecektir" dedi.

İŞBAŞI YAPMAZLARSA İŞTEN ÇIKARTILACAKLAR

Öte yandan DEDAŞ'tan yapılan yazılı açıklamada ise işçilerin haksız yere iş bıraktığını belirtti. Açıklamada, yeni uygulama kapsamında işçilere gerekli asgari ücret farklarının yansıtıldığını ve yüzde 8 oranında ücret zammı yapıldığı belirtilerek şöyle denildi:

"Asgari Ücret Komisyonu tarafından belirlenen yasal zam uygulandığı halde maalesef eylemdeki işçilerin bağlı bulundukları sendika, yüzde 29 oranında yeni bir ücret zammı istedi. Bu talep, her şeyden önce ekonomik gerçeklere uymamaktadır. Haksız bir talep olmasının yanında diğer tüm çalışanlara saygısızlıktır. Buna rağmen bir grup çalışan tarafından haksız bir şekilde, Şanlıurfa halkını zor durumda bırakılıyor. Dicle EDAŞ yetkilileri, haksız bir talep üzerine başlatılan ve yaklaşık 2 milyon nüfusa sahip bir şehirde yaşayan halkı zor durumda bırakan eylemin, bir an önce sonlandırılmasını istiyoruz. Bu şartlar altında iş başı yapmayan personelin sözleşmelerini feshetmekten başka çaremiz kalmayacaktır."

Güncelleme Tarihi: 29 Şubat 2016, 22:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195