Title of a News Article

Gül'ün partisi yolda!

Gül'ün partisi yolda!
banner206

 İstanbul seçimlerinin iptaline ilişkin tartışma sürerken, eski cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile eski ekonomi bakanı Ali Babacan’ın ‘yeni partilerini kurmaya hazırlandığı’ öne sürüldü. BBC’nin Türkiye temsilcisi Mark Lowen iddiasını, Gül’e yakınlığıyla tanınan gazeteci Fehmi Koru’ya dayandırdı.


.@alibabacan and @cbabdullahgul are preparing to launch their new party, @FemiKoru tells me, with the former President "uncomfortable and restless" about #Turkey's direction. An #AKP split is just one of the perils Erdogan risks in the #Istanbul rerun. My latest piece 

BBC News (World)

✔@BBCWorld

Istanbul rerun is a risky strategy for Erdogan https://bbc.in/2HgVkBJ 

104

16:18 - 7 May 2019

Twitter Reklamları'na ilişkin bilgiler ve gizlilik

71 kişi bunun hakkında konuşuyor

Lowen, Türkiye’de yaşanan yerel seçim krizine ilişkin analizinde şu ifadeleri kullandı:

“Yeniden seçim, Cumhurbaşkanı Erdoğan için son derece riskli bir strateji. Ekonomik etkiler hemen görüldü – Türk Lirası, geçen yıl boyunca yaşanan yüzde 30’dan fazla değer kaybının üzerine yeniden düştü. Enflasyon yüzde 20 civarındayken, resesyondaki bir ekonomi daha fazla istikrarsızlıkla pek başedemeyebilir.

İvme, son haftalarda giderek daha fazla bir belediye başkanı gibi görünen ve konuşan Ekrem İmamoğlu’ndan yana.

Ve Erdoğan’ın lideri olduğu AK Parti de bu konuda bölünmüş durumda. Yakın dostu Fehmi Koru’nun bana söylediğine göre, AKP’nin kurucularından biri olan eski cumhurbaşkanı Abdullah Gül ayrılmaya ve eski maliye bakanı Ali Babacan ile yeni bir parti kurmaya hazırlanıyor. Koru bana, “[Gül] durumdan son derece rahatsız ve tedirgin” dedi. Erdoğan’ın görevini bırakmaya zorladığı eski başbakan Ahmet Davutoğlu’nun da kendi partisini kurması bekleniyor.”

‘AK PARTİ İÇİNDE AYRIŞMA DERİNLEŞEBİLİR’

Lowen, ‘İstanbul’da yeniden seçim Erdoğan için riskli’ başlığını taşıyan analizinde, “Erdoğan’ın giderek otoriterleşen çizgisi nedeniyle yaşanan ayrışmalar, yeniden seçim kararıyla büyüyebilir” yorumu yaptı. (Dış Haberler)

YORUM EKLE
YORUMLAR
Ahmet korkmaz
Ahmet korkmaz - 5 yıl Önce

Ülke uçurumun eşiğinde.Ekonomik kriz kelimesi bana göre az.Carşı pazar da her şey ATEŞ pahasına.Vatandaş herşey i tane ile lamaya başladı.Yasım 60. Kaç kriz, kaç darbe gördüm.Sarmısak 30 TL olmuş.Bunuda bu dönem gördük.Adam sarayda halktan haberi yok.Etrafınıda yalakalar ve şakşak çıklar çevirmiş.Ülkede Ekonomi,ÜRETİM diye birşey kalmadı.Bunların hepsi hiç önemli değil gibi, Varsa Yoksa İSTANBUL seçimleri.Bence bütün bu hareketler,BİTİŞ,İN BELİRTİLERİ..SON ÇIRPINIŞLARR.

SIRADAKİ HABER

banner195