Title of a News Article

Gül ve Babacan'ın arasını Urfalı isim mi bozdu?

Gül ve Babacan'ın arasını Urfalı isim mi bozdu?
banner206
Yeni partinin kuruluş dilekçesini İçişleri Bakanlığı’na veren Ali Babacan ve Abdullah Gül’ün arasının bozulmasına neden olan ismin, eski AK Parti Milletvekili Şanlıurfalı Mehmet Faruk Bayrak olduğu iddia edildi.

Yeniçağ gazetesinin haberine göre; iki isim arasındaki krizin nedeninin Abdullah Gül’e yakınlığı ile bilinen ve yeni partinin A takımında olması beklenen AK Parti eski Şanlıurfa milletvekili Mehmet Faruk Bayrak’ın Kurucular Kurulu listesine alınmaması olduğu ortaya çıktı.

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün Ali Babacan’a tavsiye ettiği AK Parti eski milletvekili Mehmet Faruk Bayrak’ın, parti kurma çalışmalarının başından bu tarafa Babacan’ın A takımında olmasına kesin gözü ile bakılıyordu.

BAYRAK: FİKİR AYRILIĞI YOK

Ancak Bayrak, açıklanan listede yer almadı. Bayrak’ın Babacan’ın partisinde yer almamasının nedeninin görüş ayrılığı olduğu belirtildi. AK Parti Şanlıurfa Milletvekili, Alfa/Everest yayınlarının sahibi Mehmet Faruk Bayrak’ın kızının nişan töreninde yüzükleri de 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül takmıştı. Nişan töreni, İstanbul Büyükdere’deki Kral Faysal Korusu’nda yapılmış, Bayrak ailesinin konuğu olan Abdullah Gül, törene eşi Hayrunnisa Gül ile birlikte katılmıştı.
 Öte yandan  Şanlıurfa eski Milletvekili Faruk Bayrak'ın aktif siyaseti bıraktığı,Gül ve Babacan'ın arasında her hangi bir ayrılık ve küskünlüğün olmadığını arkadaşlarına dile getirdiği öğrenildi. eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e en yakın isimlerden olan  Bayrak'ın aktif siyaseti düşünmediğinden dolayı, Ali Babacan'ın listesinde yer almadığı, Gül ve Babacan'ın arasında ise her hangi bir fikir ayrılığının yaşanmadığını ifade etti. 


Güncelleme Tarihi: 10 Mart 2020, 16:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195