Title of a News Article

Güvenç: “Hepimiz biriz ve beraberiz”

 Güvenç: “Hepimiz biriz ve beraberiz”
banner206

Suriye, Irak ve Kobani’den gelen Kanaat Önderleri ile Cumhuriyet Sosyal Tesislerinde bir araya gelen Başkan Güvenç, “Şeyh Zekeriya, Molla Prof.Mustafa Müslim, Irak Kürdistan'nından İhsan Doski Le Kürdiya İslami Parti temsilcisi, Telebyat'tan Ekrem Dede ve bütün kannat önderleri burada Suriye'den Irak'tan Hepimiz biriz ve beraberiz. Buradan bir kere daha dünyaya haykırıyoruz” dedi.

Suriye’de yaşanan olaylardan dolayı Şanlıurfa’ya gelen Suriyeli misafirler için kanaat önderleri bir araya gelen Başkan Güvenç, toplantıda süreç içerisinde yapılanlar ve geleceğe yönelik yapılacak yardımlar ile çalışmaların planlamasını görüştü.

Katılanların görüş ve önerilerini sunduğu toplantıda Başkan Güvenç “Batılı güçler son olarak da Esad zulmünün yanı sıra IŞID diye bir örgütü Irak ve Suriye'ye yerleştirerek şuursuzca bölge halklarına saldırtmayı başardı. Özellikle Kobani’de saldırılarının arkasındaki güçler; devlet, hükümete olan güvenini sarsmak Türkiye'de bir iç savaş çıkarmayı hedeflediler. Biz ise baştan beri Türkiye olarak savaş olmasını istemiyoruz, Müslümanların katledilmesini istemiyoruz. Arap, Türkmen, Kürt ayrımı yapmadan bölgede bir an önce barışın olmasını istiyoruz. Telebyat' ta da, Raka' da da, Erbil'de de, Musul'da da, Kobani'de de, Kamışlı'da da nerede olursa olsun bir tane Müslüman öldürüldüğünde ve bir insan öldüğünde yüreğimiz yanıyor aynı acıyı hissediyoruz” dedi.

 

Güveç, Ekmeğimizi ve Suyumuzu Paylaştık

Bugüne kadar yapılan yardımlar ve çalışmaların Türkiye’nin samimiyetin ve duyarlı yaklaşımını gösterdiğini aktaran Güvenç, “Bugüne kadar iki milyona yakın Suriyeli kardeşimiz ülkemize geldi. Kardeşimiz olarak gördük, aynı sıcak ilgiyi gösterdik, ekmeğimizi ve suyumuzu paylaştık. Hamd olsun ki bu samimiyetimizi bu bölge halkları da görmektedir. Kendi vatandaşımız bunu bilmekte her türlü provokasyona karşı yanımızda durmaktadır. Bizim için dua edip bizlerle beraber çalışmaktadır. Bu toplantı birlik beraberliğimizin çok önemli bir göstergesidir. Şeyh Zekeriya, Molla Prof.Mustafa Müslim, Irak Kürdistan'nından İhsan Doski Le Kürdiya İslami Parti temsilcisi, Telebyat'tan Ekrem Dede ve bütün kannat önderleri burada Suriye'den Irak'tan hepimiz biriz ve beraberiz. Buradan bir kere daha dünyaya haykırıyoruz” dedi.

 

Büyükşehir Belediyesi Olarak Kobanili Misafirlere 3 milyon TL Harcadık

Türkiyenin misafirlere kucak açtığını ve bugüne kadar 4 milyarın doların üzerinde para harcadığının altını çizen Güvenç, Büyükşehir Belediyesi olarak da 19 Eylül’den itibaren Kobani’den gelen misafirler için yaptıkları harcamanın 3 milyon TL’yi geçtiğini ifade ederek,  “Kobani’de de Işid bölgeye geldikten sonra geçen yıl temmuz ayından sonra tam 800 insani yardım TIR’ı gönderdik. Kobanide yaşanan olaylardan dolayı yaralanan misafirleri Türkiye alıp Şanlıurfa Hastanelerinde tedavi ettik. 19 Eylül'den itibaren Kobanide yaşanan olaylardan dolayı 100  insani yardım TIR’ını bu bölgeye yolladık. 19 Eylül'den itibaren de Büyükşehir Belediyesi'nin harcadığı para toplam üç milyon TL'yi geçti” şeklinde konuştu.

 

Müslim, “Türkiye’ye Teşekkür Ediyoruz”

Kobani’den gelen Kanaat Önderi Prof. Mustafa Müslim ise,  Türkiye ile Ensar ve muhacir olarak karşılıklı sevgi ve saygı çerçevesinde yoğunlaştıklarını ifade ederek,  “Türkler bizim yabancımız değillerdir. Suriyeden gelenlere yardım yaptıkları gibi, Kobani’den gelen Kürt’lere de aynı ilgiyi ve yardımları esirgemeden yaptılar. Suriye’de yaşanan olaylardan ve eylemlerden sonra Türkiye’ye 400 bin tane Kobanili gelmiştir. Türk halkı onları sahiplenmiş ve yardımlarını sunmuşlardır. Biz Türkiye’ye teşekkür ediyoruz. Müslümanlar arasında tamamen bir sınır istemiyoruz. Ticaretin ve alışverişin sınırsız yapılması anlamında birlik ve beraberlik içinde bir sınır istiyoruz. Bizi bu toplantıda buluşturduğu için Başkan Celalettin Güvenç’e teşekkür ediyoruz, hakkınızı elbette ödeyemeyiz” dedi

 

Başkan Güvenç’e Hermal Gazetesi adına teşekkür belgesi sunan Suriyeli Gazeteci Bessam Al Balabl ise, “Yaptığı ve yapacağı bütün yardımlar için Türkiye’ye ve Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç'e teşekkür ederiz. Bu gurbetde kalan bütün Suriyeli halkımız için Hermal gazetesi olarak ayrıca Türkçe bölümler ayırdık. Kendimiz de Türk halkıyla iletişimi kurmak için bunu yaptık” dedi.

 

Şeyh Zekeriya, “Erdoğan’ı Mazlumların Lideridir”

Suriye’de olayların başlamasından bu yana kardeşliğini, yüce gönüllüğünü gösteren Türkiye’ye ve halkına teşekkür eden Şeyh Zekeriya, Türkiye bu yaklaşımıyla bölgenin bir millet ve kardeş olduğunu gösterdiğini belirterek, “Türk halkı ve Sayın Recep Tayyip Erdoğan dediki; siz bizim kardeşimizsiniz biz sizin ensarlarınız. Suriye halkı bütün iç ve dış politikalara maruz kaldı. Vatanlarından göç etmek zorunda kalan Suriye halkına Türk halkı her türlü yardımı ve fedakârlığı göstermiştir. Olayların ilk gününden itibaren Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı mazlumların lideri olarak adlandırdım. Kendisine ve hükümetine Sayın Başkanımız Davutoğlu’nu teşekkürlerimi iletiyorum. Sayın Belediye başkanımıza ve beraberindeki heyete her birisine ayrı ayrı teşekkürlerimizi sunarım.Bizim için gece gündüz demeden çalıştılar ve hala çalışıyorlar” dedi.

 

Duski, “Türkiye Muhacirlere Tüm Kapılarını Açtı”

Kuzey Irak Kanal Spede ve İslam Birliği Cemiyeti Temsilcisi İhsan Duski ise,  Suruç’ta bulunan Kobanililere 3 TIR insani yardımı getirdiklerini Büyükşehir Belediyesi aracılığıyla dağıtılacağını söyledi.

 Başkan Güvenç’e ve Türk halkına muhacirlere sahip çıktığı için teşekkür eden İhsan Duski, “Türkiye’nin Suriye’den gelenlere kapılarını açtığı gibi Kuzey Irak’tan gelen muhacirlere kapılarını açmıştır. Irak Kürdistan’ındaki Muhacir sayısı da 1 Milyonu aşmıştır. İslami hayır kuruluşları olarak, hiçbir mazlum kardeşimize renk, dil, din ayrımı yapmadan sadece bir insani bakış açısıyla baktık ve o şekilde muamele ediyoruz. Türkiye’deki Sivil toplum kuruluşlarının bazılarıyla da 20 TIR’lık yardımı sadece Kobani’de değil, Irak ve Suriye’nin tamamındaki mazlumlarına dağıttık” dedi.

Konuşmasını sürdürerek temennilerini ileten İhsan Duski, “Bu iş birliğinin devamını sağlamak ve birliktelik içerisinde bunu yapılması. Suriye meselesine bir bütün olarak bakmak gerektiğini düşünüyorum. Çünkü İslam bize olaya insani bir bakış açısıyla; ırklara ve mezheplere ayırmadan İslami bir bakış açısıyla bakmamamızı emrediyor. İslam’ın amacı imar etmektir, yıkmak değildir. Nazarımızda Kobaniden, Felluce’den ve Halep’ten gelen muhacirler arasında hiçbir fark yoktur. Bir birimizi anlayıp yardımlaşmalıyız” dedi.

AK Parti İl Başkan Yardımcısı Erkan Sözen ise, “Kardeşlerimiz, gençler, çocuklar; İki buçuk milyon kardeşimizi öldürüldü. Esad gaz bombalarıyla küçük bebekleri bile öldürdü. Peki bütün dünya bunun için ses bile çıkarmazken ne oldu da Kobani’de daha büyük bir olay yokken neden bütün dünya ayaklandı. Çünkü batının büyük oyunu bozuldu. Bu büyük oyunu Türkiye bozdu. Müslümanlar kardeştir. Bir arada yaşamak en büyük hakkımız. Türkiye olarak ilerde bütün Müslümanların birlikte yaşayacağına inanıyoruz. İstikbalde en büyük seda İslamiyettin sedası olacaktır. Biz buna iman ediyoruz. İnşallah önümüzdeki dönem Müslümanların yüzyılı olacaktır” dedi.

Öte yandan düzenlenen toplantıya yerlli ve yabancı birçok gazeteci ve yazar katıldı. Toplantıya; Yazar Hamir Derman, Suriyeli Gazeteci Bessam Al Balabl, Suriyeli Gazeteci Halaf Elcuri, Suriyeli Gazeteli İbrahim Elvaş, Yazar Abdulkadir İkbal,  Yazar Müsbah Hicri, Yazar Mehmet Kurtoğlu,  Arapder Başkanı Şükrü Kırboğa,  Şanlıurfa Gazeteciler Biriliği Veysel Polat  katıldı.

 

Güncelleme Tarihi: 07 Kasım 2014, 12:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195