Title of a News Article

Güvenç ‘’Milletimizin başı sağolsun’’

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, Manisa’nın Soma İlçesinde meydana gelen maden ocağının patlamasıyla ve yaşanan can kayıplarıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Güvenç ‘’Milletimizin başı sağolsun’’
banner206
            2008-2011 tarihleri arasında Valilik yaptığı Manisa’da yaşanan olay ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; vefat eden vatandaşların ailelerine ve tüm Türkiye’ye başsağlığı dileyen Başkan Güvenç, “Başımız sağ olsun, Milletimizin, tüm çalışanların, emekçiklerin, işçilerimizin başı sağ olsun. Yaşadığımız en büyük facialardan birisini iki gündür yaşıyoruz. Öncelikle hayatını kaybeden kardeşlerimize rahmet ve ailelerine sabır ve başsağlığı diliyorum. Ben oraları biliyorum o ocaklara indim. Bu madenlerin içine girdik ve sonuna kadar ilerledik. Üzülmemek elde değil çok zor bir iş madencilik. Bunu yaşayan ve gören bilir. İnsanlar helal ekmek için çok ağır şartlarda çalışıyorlar” dedi.

 

          Ciddi şekilde tedbirlerin alınması gerektiğini ifade eden Başkan Güvenç, “Sonuçta çok üzgünüz söylenecek söz bulamıyoruz. Biran önce inşallah yaralılar sağlığına kavuşur. Biran önce gereken yapılır diye ümit ediyorum. Allah rahmet eylesin milletimize başsağlığı versin tekrarını göstermesin bizlere” dedi.

         Manisa’daki madenlerde çok sayıda maden işçisinin çalıştığını aktaran Başkan Güvenç, “Soma’da çalışan beş binin üzerinde maden işçisi ve çok maden ocağı var. Çok yerin altına yaklaşık 250 metre yerin altına inilen 2 km uzayan galeriler var. İşin tabiatı gereği çok zor bir iş maden işçiliği” dedi.

 

         Maden ocaklarıyla ilgili Yönetmeliklerde çok önemli tedbirler bulunduğunu sözlerine ekleyen Başkan Güvenç, “Ben hepsini o dönem gezdim baktım aksayan yerler nerelerde olabilir. İlgili müfettişleri çağırdık tedbirler alındı. Ama maalesef çok küçük bir hata, ihmal kıvılcım işin tabiatı gereği büyük facialara sebep olabiliyor. İnşallah bir daha tekrarlanmaz ve hatalar minimize edilir. Gerekli tedbirler azami şekilde alınır diyorum. Herkes gibi, tüm insanlar gibi, bütün vatandaşlarımız gibi gerçekten çok üzgünüm. Vefat eden vatandaşlarımıza Allah rahmet eylesin, milletimize ve çalışanlarımıza başsağlığı diliyorum” dedi.

 

          Şanlıurfa olarak yardım kampanyası başlatabileceklerini dile getiren Başkan Güvenç, “Başbakanımız gerekli ziyaretleri yapacak. Kimsenin de şundan şüphesi olmasın artık devletimiz, hükümetimiz bu gibi facialarda anında olay yerine intikal edebiliyor. Teknik donanımımız ve kurtarma ekiplerimiz çok iyi. İletişim kurabiliyoruz. Van olayını biliyorsunuz 24 saat geçmeden sıcak yemek çıkarılabildik. Gerekli müdahaleler yapıldı. Orda da mutlaka bütün ilgili Bakanlıklarımız, AFAD Başkanlığımız müdahalelerini yapıyor. Milletimiz gereken ilgiyi gösterecek ama ne yaparsanız yapın büyük bir faciayla karşı karşıyayız  ve bu tür facialar maalesef dünyanın birçok yerinde zaman zaman olabiliyor. Bunun üzerinde düşünmek, bunun üzerinden siyaset yapmamak, provokasyon yapmamak lazım. Allah rahmet eylesin çok üzgün olduğumu belirtmek istiyorum” şeklinde konuştu.

Güncelleme Tarihi: 14 Mayıs 2014, 14:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195