Title of a News Article

Güvenç odun kesti

Güvenç odun kesti
banner206

AK Parti Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Celalettin Güvenç, Oduncu Pazarı esnafını tek tek ziyaret edip hal hatırını sordu, sorunlarını not aldı, göreve geldiklerinde mevcut sorunları mutlaka çözeceklerini, Şanlıurfa’yı ilçeleri, köyleri ve mezraları ile birlikte daha iyi yaşanabilir hale getireceklerini ve 5 tane köy kurarak 68 bin dönüm 1. Sınıf arazi dağıtacaklarını söyledi.

Beraberinde AK Parti İl Başkan Yardımcısı Mustafa Yavuz, Haliliye Belediye Meclis üyesi Opr.Dr.Ahmet İnan ile birlikte ziyaret ettikleri Oduncular Pazarında, Oduncular Derneği Başkan Vekili Aziz Kırmızı ve Yönetim kurulu üyesi esnaflar tarafından karşılandılar. Birlikte esnafları tek tek dolaşıp el sıkışan ve hal hatır sorup varsa sorunlarını, taleplerini dinleyerek not alan AK Parti Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Celalettin Güvenç, bir esnafın Oduncular Pazarı yanından geçmekte olan Karakoyun Deresinin hastalıklara sebep olduğunu belirtmesi üzerine birlikte dereye baktılar.

Güvenç, insan sağlığının herşeyden önce geldiğini belirterek gereğini yapacaklarını söyleyip ziyaretine devam etti.

Birkaç esnafın da “mağduruz, yer gösterilsin bizlerde yeni yerlerimize taşınalım” diyerek Güvenç’ten yardımcı olmalarını istedi. Bir başka esnaf ise, her zaman AK Partiyi desteklediklerini belirterek, “Başkanım her zaman arkanızdayız. Hiç merak etmeyin” dedi.

 

Bizim ziyaretlerimiz protokol yemeği yeme değil

AK Parti Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Celalettin Güvenç te, herkese teşekkür ederek, “İnşaallah gelince yeni bir sayfa açarız. Bildiğiniz gibi şimdiye kadar ağırlıklı olarak hep köylere çalıştık. Valinin görevi Özel İdare olarak köylere de hizmet götürmektir.  Bin 159 köyümüz ve bunlara bağlı Bin 500 mezra var. 2 bin 600 köy, 3 bin 500 Km köy yol yaptık Allah’a şükür. 400’ün üzerinde köyde kuyu kazdık. 2,5 senede 250 kere ilçe ziyareti yaptık. Türkiye Cumhuriyetinde yoktur böyle; her ilçeye 5 kere Allah’a şükür ziyaret yapmışız. Bin 500 – 2 bin kere köye gitmişim. Bizim ziyaretlerimiz de öyle Kaymakamın, Komutanın, protokol yemeği yeme değil” diye konuştu.

 

Modern köyler oluşturuluyor

Esnaf ziyaretleri sırasında birkaç vatandaşın, köyde yaşadıklarını söylemeleri üzerine de, arazi dağıttıklarını belirterek, “Modern köyler oluşturuluyor. 1. sınıf arazi dağıtıyoruz sizlere. İşte Tayyip Erdoğan farkı bu. Başbakanı ikna ettik, 68 bin dönüm 1. sınıf tarım arazisi dağıtıyoruz. 30 bin dönüm mera, 41 dönümde taşlık alan ki oraya 5 tane köy kuruyoruz. Köyün de böyle kalem gibi caddesi olacak, okulu olacak, camisi olacak. Bunu şu anda Tarım Bakanlığı müteahhite verdi, müteahhit projelendiriyor. Proje bittiği an kura çekeceğiz, hadi gidin oturun diyeceğiz” diye adeta müjde verdi.

 

Başbakan 8 Mart’ta Suruç Tünelini hizmete açacak

Esnaf ziyaretine devam eden Güvenç, bir iş yerinde hızarın başına geçerek odun kesti. Daha sonra bir esnafın iş yeri önünde oturup karşılıklı sohbet ettiler. Celalettin Güvenç, AK Parti hükümetinin Şanlıurfa’ya yaptıkları yatırımları anlatarak, “30 senede tüneli bitiremediler. Biz 3 senede Suruç tünelini bitirdik, Başbakan 8 Mart’ta gelip hizmete açacak” diyerek herkese teşekkür etti.

Güvenç ve beraberindekiler, esnafın “İnşaallah bizim Başkanımız olursunuz. Allah yardımcınız olsun” dualarıyla oduncu pazarından ayrıldılar.

Güncelleme Tarihi: 25 Şubat 2014, 15:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195