Title of a News Article

Güvenç, son noktayı koydu!

 Güvenç, son noktayı koydu!
banner206

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, 2012 yılında yıkımı gerçekleştirilen 11 Nisan Stadı alanına uygulanacak projeyle ilgili tartışmalara son noktayı koydu. 42 Dönümlük alan üzerinde uygulanacak projede; yüzde 90’ının yeşil alan olacağını belirten Güvenç, yüzde 10’luk bölümünün de ticari alan olacağını söyledi.

 

17 Kasım 2012 tarihinde 11 Nisan Stadı ile çevresindeki tesislerin yıkılmasıyla meydana çıkan 42 dönümlük alan, uzun süredir atıl bir durumda bulunuyor. Büyükşehir Belediyesi tarafından defalarca proje hazırlanan ve bir türlü son şekli verilemeyen projede, sona doğru gelinği öğrenildi. Büyükşehir Belediyesinin hazırladığı son projeye göre;  42 Dönümlük alanın yüzde 90’ı yeşil alan olarak kullanılacak, geriye kalan yüzde 10’luk bölümde de ticari alan yapılacak.

 

Güvenç: Ağırlık yeşil alan olacak

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, 11 Nisan Projesi ile ilgili Urfastar’a yaptığı açıklamada, 11 Nisan projesine Mimarlar odası itirazda bulunduğunu belirterek, “Bu itirazların ardından Mimarlar Odası ile temas halinde bulunduk, görüşalışverişinde bulunduk. Hatta biz, “Çok büyük projeler yapacağız. Bunu Urfalı mimarlar, Urfalı şehir planlayıcıların eliyle yürütelim” dedik.u nedenle birbirimizi tanıma, niyetimizi anlama konularında önemli gelişmeler oldu. Söz verdiğimiz gibi ağırlık yeşil alandadır. Bizim düşündüğümüz hiçbir projede zemin üzerinde yüzde 10’un üzerinde ticari alan yapı yoktur. Yani siz yeşil alan yaparız, park yaparız dediğinizde aksi davrandı denilecek hiçbir önerimiz yoktur. Bizim projelerimiz, düşüncelerimiz zemin üstünde en fazla o da alana sahip çıkılması için, bu yeşillikleri, güzelliklerin korunması için yüzde 10 ticari alana izin veriliyor” dedi.

 

 “Hiçbir projemizde beton ağırlıklı çalışma yoktur”

Hazırladıkları, teklif ettikleri hiçbir projede zemin üstünde yüzde 10’dan fazla yapılaşmaya izin vermediklerini vurgulayan Güvenç, “Bu projede yüzde 90 ağaçtır, yeşil alandır. O da ticari alan için düşünülmedi, daha güzel bir park, daha yaşanılabilir bir park, daha iyi dekrasyon alanı olsun diye düşünüldü. Bunun bilinmesini istiyorum;yeşil alan sözü verdiler, betona çevirdiler diye söylemler çıkıyor. Hayır bu doğru değildir. Hiçbir projemizde beton ağırlıklı çalışma yoktur. Yakın zamanda çalışmaya başlayacağız. Burada yüzde 10’a kadar yapılaşma olacak, onda da yüksek katlar olmayacak, 1 kat veya 2 kat olacak. Buda o bölgenin korunması için yapılacak. Önümüzdeki haftalarda da bu konuyu kamuoyu ile paylaşacağız” şeklinde konuştu.

 

Güncelleme Tarihi: 29 Kasım 2014, 11:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195