Title of a News Article

Güvenç,görüşmelerin detayını açıkladı...

özel haber. Güvenç: Kazanan Şanlıurfa oldu

Güvenç,görüşmelerin detayını açıkladı...
banner206

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Şanlıurfa’ya gelişini Urfastar’a değerlendirdi. Başbakan’ın, Şanlıurfa’da yürütülen birçok proje hakkında ilgili Bakanlara talimat verdiğini belirten Güvenç, “Allah’ın izniyle büyül projeler gerçekleşecek ve Şanlıurfa bugünkünden çok daha iyi yerlere taşınacak. Kısacası bu ziyaretten kazanan Şanlıurfa oldu” dedi.

Başbakan ve AK Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nun katılımıyla Şanlıurfa’da düzenlenen  genişletilmiş  İl Başkanları Toplantısının ardından  Şanlıurfa Büyükşehir ve ilçe Belediyeleri en yetkili isimlere sorunlarını aktarma imkanını buldular. Başbakan Ahmet Davutoğlu ve bir çok Bakan’a aktarılan sorunların kısa sürede meyvelerini vermeye başlayacağı ifade edildi. Toplantı dışında Şanlıurfa’da bir dizi temaslarda da bulunan Başbakan Ahmet Davutoğlu, Şanlıurfa’da yürütülmekte olan büyük projelerin tamamlanabilmesi için ilgili Bakanlara  talimat verdiği öğrenildi. Bu projelerle ilgili AK Parti Şanlıurfa Milletvekilleri,  Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç ve AK Parti İl Başkanı Yusuf Eğilmez önümüzdeki günlerde Ankara’ya giderek Başbakan Ahmet Davutoğlu ile yeniden bir toplantı yapacak.

 

“Urfa’ya verilen mesaj önemli”

AK Partili Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç,  ilki Urfa’da gerçekleşen İl Başkanları toplantısını  Urfastar Gazetesi’ne değerlendirdi. Başbakan Ahmet Davutoğlu, Bakanlar, belediye başkanları ve AK Parti İl başkanlarının Urfa’ya yaptığı ziyaretin birçok bakımdan önemli olduğuna dikkat çeken Başkan Güvenç, açıklamasında şunları kaydetti;

Birincisi manevi anlamı yüksek. AK Parti tarihinde ilk defa Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı Ankara dışında yapıldı, o da Şanlıurfa’da yapıldı. Bu 99’uncusuydu, 98 tanesi Ankara’da yapıldı, 99’uncusu ilk defa Şanlıurfa’da yapıldı. Burada Başbakanımızın tercihi çok önemli, manevi anlamda da çok önemli, bu toplantının Urfa’ya verilmesi bakımından verilen mesaj da çok önemli. İkincisi birçok bakanımız geldi, Ekonomiyle ilgili Sayın Nihat Zeybekçi çok güzel toplantı yaptı. Suriyeli göçmenlerle ilgili güzel bir çalışma yaptı Sayın Numan Kurtulmuş. Çok somut şeyler konuşuldu; bu konularda belediyelerimizin desteklenmesi gerektiği ifade edildi, faydalı bir toplantıydı.”

 “Suriyeli mülteciler için talimatlar verildi”

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Suruç’ta kalan Suriyeli mültecileri ziyaret etmesine de değinen Güvenç, “Sayın Başbakanımız, Suruç’ta çadır kamplarda kalan Kobanili misafirlerimiz ile bir bir ilgilendi. Orada AFAD Yönetiminden ve Büyükşehir Belediyesi yönetiminden bir brifing aldı. Başbakanımız, “Ne yapıyorsunuz, imkanların durumu ne, yeme içme durumları ne, konaklama durumları ne, kamplarda barınanların durumu ne?” diye bilgiler alırken kamp dışında yaşayanların da sıkıntılarını, sorunlarını tek tek dinledi. Bunlar çok önemli, bu konularla ilgili notlar alındı, talimatlar verildi” dedi.

Başkan Güvenç, 81 ili Şanlıurfa’da ağırlamanın gurururunu yaşadıklarını da vurgulayarak, “81 ildeki il başkanları, kadın kolları başkanları, gençlik kolları başkanları Şanlıurfa’daydı. Büyükşehir Belediye Başkanlarımız, belediye başkanlarımız, il genel meclis başkanlarımız buradaydı. Bakanlarla beraber 500 kişiyi ağırladık. Bakanların bakan yardımcıları da buradaydı. Büyükşehir başkanlarından geri dönüşler alıyorum; “Biz Şanlıurfa’yı tanımamışız, Şanlıurfa geleceğin en önemli kentlerinden birisidir, gerçekten büyükşehir” dediler ve bize gösterdiğimiz misafirperverlikten dolayı teşekkür ettiler. Ben de halkımıza teşekkür ediyorum; sokakta, çarşıda gelen misafirlerimize çok yakın ilgi gösterdiler.

Yüzümüzün akıyla böyle büyük bir organizasyonu tamamladık. Birçok il, yarın bizde yapılırsa buişin altından nasıl kalkarız diye düşünürken, biz teşekkür aldık, takdir aldık. Bende bunun için kendimi mutlu hissediyorum” diye ifade etti.

 

“Şanlıurfa bugünkünden çok daha iyi yerlere taşınacak”

Önümüzdeki hafta Başbakan Ahmet Davutoğlu ile yeniden bir araya geleceklerini kaydeden Güvenç, “Yatırımların hızlandırılması için gerekli sözler aldık. Yani Şanlıurfa her zaman gündemde, her zaman önde. Başbakanımızın, 3. Organize Sanayi bölgesinin tamamlanması için, Besi organizenin hızlandırılması için, Kuzey-Batı çevre yolunun ve 3 tane kavşağımızın biran önce ihale edilmesi için talimatları oldu. Bunların biz takibini yapacağız. Bunlar gündeme gelmiştir, bundan sonra bize düşen aynı şekilde takip etmektir. Allah’ın izniyle bütün bu projeler gerçekleşecek ve Şanlıurfa bugünkünden çok daha iyi yerlere taşınacak. Hayırlı olsun” şeklinde konuştu.

 

 

 

Güncelleme Tarihi: 27 Kasım 2014, 18:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195