Title of a News Article

Güvenç’ten müjde

 Güvenç’ten müjde
banner206

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, Divan Yolu’ndaki taşları kaldırıp yerine asfalt yapacaklarını belirterek, “Ayrıca bölünmüş yol sistemine geçip araç parkı sorununu çözeceğiz. Belirlenen yerlerde indirimli ulaşım sağlayacağız” dedi.

Şanlıurfa’da Tarihi bölgeye giden yollarda yaşanan ulaşım sorunlarına ve yenileme çalışmalarına istinaden Haşimiye ve Divanyolu esnafı ve Esnaf Odası Temsilcileri bir araya gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, Tarihi bölgenin ulaşım sorununun çözümü için toplantı düzenleyerek, sabahın erken saatlerinde bölgede incelemelerde bulundu.

 

Esnaf ve STK’larla Toplantı Düzenlendi

Esnaf Odası Temsilcileri ve Tarihi Bölgedeki Esnafla Şair Nabi Kültür Merkezinde düzenlenen toplantıda bir araya gelen Başkan Güvenç, Ulaşım Daire Başkanlığının bölgede yapılaması planlanan projeleri sine vizyon sunumunu bölge esnafıyla birlikte izleyerek, esnafın görüş ve önerilerini dinledi.

Toplantıda esnafın görüş ve önerilerini uzmanlarla birlikte değerlendiren Başkan Güvenç, Büyükşehir Belediyesinin çalışmalarını halkın görüşüne başvurarak, ortak akılla gerçekleştirdiklerinin altını çizdi.

 

Birlikte İncelemelerde Bulundular

Sabahın erken saatlerinde Tarihi Bölgeye giden yollarda incelemelerde bulunan Başkan Güvenç, Esnaf Odası Temsilcileri ve Divanyolu ve Haşimiye bölgesinde yer alan esnafla birlikte sorunların yaşandığı alanları yerinde tespit ettiler. Bir süre beraberindeki heyetle birlikte güzergahı gezen Başkan Güvenç, yapılması planlanan çalışmalar hakkında bilgiler aktararak, esnaf ve halkın görüşünü aldı.

 

“Halkımız ve Esnafımızla Sürekli Görüş Alışverişinde Bulunuyoruz”

Gezi ve incelemelerin ardından yapılması planlanan çalışmalar hakkında yaptığı açıklamada göreve geldikleri günden bu yana Şanlıurfa’nın ulaşımını masaya yatırdıklarını aktaran Başkan Güvenç, Şanlıurfa’nın 3 önemli sorunu olan ulaşım, konut ve işsizlik konularını değinerek, “Bunlarla ilgili öncelikli çalışmalarımızdan biri olan Ulaşım sorununa yönelik dünya çapında tecrübeli olan Yalova Üniversitesi Prof. Rafet Bozdağ’la görümüştük. Ulaşımı rahatlatmak için çalışmalarımıza hız vererek iki gündür Divanyolu Esnafıyla toplantı yaparak görüş alışverişinde bulunuyoruz” dedi.

 

“Yeni Ulaşım Projesiyle Tarihi Bölge Rahatlayacak”

Sabah erken saatlerinde Esnaf Odası Temsilcileri ve bölge esnafıyla birlikte Haşimiye Bölgesi ve Divanyolu Caddesi güzergâhını incelediklerini belirten Başkan Güvenç, “Divanyolundaki zemin çok kötü olduğundan dolayı acil olarak burayı değiştirip asfalt yapacağız. Çünkü mevcuttaki taş yapı zeminin kötü olmasından dolayı tutmamaktadır.  Ayrıca bölünmüş yol sistemine geçip araç parkı sorununu çözeceğiz. Belirlenen yerlerde indirimli ulaşım sağlayacağız. Yeni trafik sistemi ile Haleplibahçe, Haşimiye ve Divanyolu caddesini daha da rahatlatacağını düşünüyorum” dedi.

 

“Karaköprü-Haleplibahçe Toplu Taşımada 18 Dakikaya Düşecek”

Projeyle Karaköprü son duruktan Haleplibahçe’ye 18 dakikada otobüsle ulaşım imkânı sağlanacağını vurgulayan Başkan Güvenç, “Bu şekilde toplu ulaşımı teşvik etmiş olacağız. Bu düzenlemeyle yetinmeyip hızla Sırrın Kavşağını, Çevik Kuvvet ve Akçakale Kavşağını acilen yapıp kuzeybatı çevre yolunu tamamlamamız gerekiyor. Eski 11 Nisan Stadyumunun altında da 35 Metrelik yol açıp bu bölgede trafiği rahatlatacağız” dedi.

 

“Esnaf ve Halkımızla Yapılan Anket Sonuçları Projemizle Aynı”

Büyükşehir olarak çalışmaların aralıksız sürdüğünü ifade eden Başkan Güvenç, kentin belirli iki noktasında tarihi bölgenin ulaşımı için halka ve esnafa anket düzenlediklerini Büyükşehirin uygulayacağı projenin kabul gördüğünü söyleyerek, “Dün ve bugün Meslek Odalarımız, esnaflarımız ve halkımızla düşüncelerimizin bir olduğu için mutlu oldum.  Dün esnafımıza sunum yaptık. Anketlerde bu bölgenin değişmesi hakkında önemli bir talep aldık. Bu da bizim elimizi güçlendirdi. Mevcut durumdan esnafımız ve vatandaşımız değişimi yönünde taleplerde bulundu. Bizde aynı şeyi düşünüyorduk. Bu görüşler ve anketler bize moral ve güç verdi” şeklinde konuştu.

 

 

Güncelleme Tarihi: 02 Aralık 2014, 13:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195