Title of a News Article

Hainler camilere saldırdı: 40 ölü..

Hainler camilere saldırdı: 40 ölü..
banner206

Yeni Zelanda’nın Christchurch kentindeki bir camiye yapılan silahlı saldırı sonucu çok sayıda insanın öldürüldüğü ve yarıların olduğu bilgisi paylaşıldı.

Ülke polisi, silahlı saldırıyla ilgili açıklama yapmazken, Christchurch şehir merkezindeki insanların evlerinden dışarı çıkmamaları gerektiğini ve tüm okulların kapatıldığını duyurdu.

SİLAHLI ADAM KAÇTI

Tanık Len Peneha, siyah giyimli bir adamın Mescid-i Noor Camii’ne girdiğini, çok sayıda insanı öldürdükten sonra acil servis gelmeden önce silahlı adamın kaçtığını söyledi. Ve ardından da camiden kaçan insanların olduğunu aktardı.

Yeni Zelanda Başbakanı Jacinda da açıklamasında, ülkenin en karanlık günlerinden birini yaşadığını söyledi.


YENİ ZELANDA POLİSİ DE AÇIKLAMA YAPTI

Yeni Zelanda Polisi, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Aktif bir tetikçi ile ChristChurch’te ciddi ve gelişen bir durum yaşanıyor. Polis durumu yönetme konusunda tüm kabiliyetiyle yanıt veriyor, ancak risk ortamı hala son derecede yüksek. Polis, ChristChurch’te oturanların sokaklardan uzaklaşmalarını ve bir sonraki duyuruya kadar içeride durmalarını tavsiye ediyor. Christchurch okulları bir sonraki duyuruya kadar kilitlenecek. Kamuoyuna iş birlikleri için teşekkür ederiz, bölge sakinlerini bilgilendirmek için daha fazla güncelleme sağlayacağız." ifadelerine yer verdi.

"SİYAH GİYİNMİŞ BİR ADAM..."

Yerel basında yer alan haberlere göre, Len Peneha adlı bir görgü tanığı, siyah giyinmiş bir adamın Al Noor Camisi'ne girdiğini, ibadet için içeride bulunanlara ateş açtığını, içeride kargaşa yaşandığını, saldırganın, güvenlik görevlileri gelmeden camiden uzaklaştığını iddia etti. Peneha, camidekilere yardım etmek için girdiği sırada "her yerde ölen insanlar"gördüğünü belirtti.

ÖLEN VEYA YARALANANLAR ARASINDA TÜRK YOK

Türkiye'nin Wellington Büyükelçisi Ahmet Ergi yaptığı açıklamada, saldırıda ölen veya yaralananlar arasında Türk bulunmadığını kaydetti.

Canlı yayınına katılan Wellington Türkiye Büyükelçisi Ahmet Ergin saldırıya ilişkin açıklamalar yaptı... Ergin, şunları söyledi:

"Öncelikle şunu belirtmem gerekiyor, henüz Yeni Zelanda makamlarından konunun ayrıntılarına ilişkin açıklama yapılmadı. ChristChurch'ün halen kordon altında ve operasyonlar devam ediyor.

İki camide cuma namazı esnasında gerçekleşti olaylar. Resmi bir açıklama olmamakla birlikte, medyadaki bilgilerden öğrenebildiğimiz kadarıyla 10 kişi hayatını kaybederken, 50 yaralı olduğuna ilişkin. Bir şüphelinin gözaltına alındığı bilgisi var. Şu anda düşen bir haber ölü sayısının 30'a yaklaşabileceğini belirtiyor. Operasyon devam ediyor.

En az iki saldırgan olduğu söyleniyor. Geniş çaplı operasyonlar sürüyor. Eşzamanlı saldırı olduğu sonucunu çıkarıyoruz. Her iki cami de ChristChurch'ün merkezi sayılabilecek bölgede." Haber7 

Güncelleme Tarihi: 15 Mart 2019, 10:04
YORUM EKLE
YORUMLAR
URFALI
URFALI - 5 yıl Önce

SAYIN EDİTÖR ALLAHIN İZNİYLE ŞEHİT, ÖLÜ DEĞİL!!!

SIRADAKİ HABER

banner195