Title of a News Article

Halep'e 4 TIR yardım gönderildi

.

Halep'e 4 TIR yardım gönderildi
banner206
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ve Şanlıurfa Sivil toplum platformu ile Suriye’nin Halep kentine gönderilecek 4 yardım TIR’ı dualar ile uğurlandı.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından Şanlıurfa Sivil Toplum Platformuna sağlanılan  Eyyübiye bölgesindeki Büyükşehir Belediyesi BEL-TAŞ tesisinde düzenlenen programa Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Şanlıurfa İl Müftüsü İhsan Açık, Suriye Yardım Platformu Başkanı Osman Gerem ve STK temsilcileri katıldı.

İlk olarak Büyükşehir Belediyesi tarafından tahsisi edilen alanda incelemelerde bulunan  Başkan Nihat Çiftçi, ardından Hayırseverler tarafından Suriye’ye gönderilecek yardım malzemelerini TIR’lara yükledi.

Dualar ile tır’ları uğurlayan Başkan Nihat Çiftçi, “Halep’te bir insanlık dramı yaşanıyor. Müslüman bir toplum olarak her zaman mazlum kardeşlerimizin yanında durmamız lazım. Hükümetimiz büyük bir çapta yardım kampanyası başlattılar. Peygamberler şehri Şanlıurfa’da sivil inisiyatifin devrede olması lazım. Bu yüzden tüm hayırseverleri yardım yapmaya davet ediyorum. Sivil Toplum Örgütlerinden oluşan Şanlıurfa Sivil Platformunun hazırlamış olduğu yardımları Allah’ın izni ile mazlumlara göndereceğiz.  Büyükşehir Belediyesi olarak gerekli olan tüm destekleri sağlıyor ve sağlamaya da devam edeceğiz. Suriye’de yaşanan olumsuz gelişmeler üzüntü verici. İnsanın en temel hakkı olan yaşam hakkını savaş ortamında bir takım ekonomik çıkarlar uğruna alınması çok büyük bir acıdır.  Dünya kamuoyuna insanlar ölmesin, Halep yerle bir olmasın insanlarımız kardeşlerimiz katledilmesin diyoruz.  Yardımlar bir insanlık görevidir, Hükümetimiz bunu 6 yıldır sürdürüyor. Bunu Millet olarak gerçekleştiriyoruz,  bu yardım platformunda emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi

Osman Gerem ise, “Çok zor şartlar altında Halep'e yardım gönderiyoruz. Halep'in merkezine gönderemediğimiz yardımı ancak kırsal mahallelerine gönderiyoruz" diyerek katkılarından dolayı Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi'ye teşekkür etti.

Güncelleme Tarihi: 13 Aralık 2016, 15:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195