Title of a News Article

Halep için anlamlı etkinlik…

.

Halep için anlamlı etkinlik…
banner206

Harran Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü öğrencileri tarafından geliri Halep’teki insanlara bağışlanmak üzere bir sergi düzenlendi. Halep’te son dönemlerde çekilmiş fotoğrafların da sergilendiği etkinliğe vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.

UĞUR BUDAK

Harran Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü öğrencileri anlamlı bir etkinliğe imza attı. Öğrenciler tarafından son olaylardan dolayı Suriye’nin Halep kentinde mağdur olan insanlar için bir kermes  ve resim sergisi düzenlendi. Kapaklı Pasajı yanında bulunan Büyükfırat Restaurant’ın eski yerinde yapılan kermes ve Halep’in son dönemlerdeki fotoğraflarının sergilendiği etkilinğe vatandaşların büyük ilgi gösterdiği görüldü. Etkinliği Urfalı vatandaşların yanı sıra Suriye’deki savaştan kaçarak kentimize sığınan Suriyelilerin de ziyaret etmesi dikkat çekti.

 

Ekinci: Duyarsız kalmamak adına böyle bir etkinlik düzenledik

Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölüm Başkanı Prof. Dr. Abdullah Ekinci, etkinlikle ilgili Urfastar’a yaptığı açıklamada, şunları kaydetti;

“Öğrencilerimiz Halep’te yaşananlara karşı duyarsız olmamak adına bir kermes düzenlemeyi arzuladılar. Bizde bu kermese toplum bilincini oluşturmak, Halep’e karşı duyarlılık, yaşananlara duyarsız kalmama adına böyle bir organizasyona destek verdik. Öğrencilerimiz kendi el emekleri ile yaptıkları yemekleri burada vatandaşa sundular. Harran Üniversitesinin Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü öğrencileri olarak Halep’te yaşananlara karşı empati kurma amacıyla böyle bir organizasyona imza attılar. Bizler de Halep’te yaşananları topluma aktarma adına Halep’in son dönemlerdeki fotoğraflarını içeren bir sergi düzenledik. Burada tamamen bizim bir parçamız olan Halep’te sıkıntıda olan kardeşlerimize bir el uzatmak, onların yaşadıklarını paylaşma adına böyle bir organizasyon yaptık, emeği geçenlere teşekkür ediyorum.”




Güncelleme Tarihi: 20 Aralık 2016, 18:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195