Title of a News Article

Haliliye, bebeklere önem verdi

Haliliye, bebeklere önem verdi
banner206

Türkiye-Suriye sınırı Suruç İlçesi’nin karşısında bulunan Ayn-El Arap (Kobani) İlçesi’nden IŞİD’in Suriye’deki saldırılarından kaçarak Türkiye’ye sığınan Suriyeliler Şanlıurfa’nın Suruç İlçesi’ne yerleştirildi. Yumurtalık Köyü’ndeki sınır hattından geçerek Suruç’ta Yatılı Bölge Okulu (YİBO)’na yerleştirilen Suriyeli sığınmacılara ilk günden itibaren yardımlarda bulunan Haliliye Belediyesi bölgedeki ihtiyaçları gözeterek, öncelikli olarak su desteğinde bulundu. Yardımlarına su takviyesi ile başlayan Haliliye Belediyesi, ardından bölgede yoğun temizlik çalışmaları ile desteğini sürdürdü. Temizlik filosu ile bölgeye destek veren Haliliye Belediyesi sadece Suriyelilerin barındığı Yatılı Bölge Okulu’nda değil, genel olarak Suruç İlçesi’nde temizlik faaliyetlerine destek verdi. Devam eden çalışmalara sıcak yemek ikramını da ekleyen Haliliye Belediyesi sabah kahvaltısı ve akşam yemeği olmak üzere günde 2 kez konuklara sıcak yemek ikramında bulundu. 

 

Çocukların ihtiyaçları öncelendi

Bölgede ilerleyen süre içerisinde diğer ihtiyaçlara da tanık olan Haliliye Belediyesi kadın ve çocuklardan oluşan misafir yoğunluğu içinde, bebeklerin ihtiyacını görerek, YİBO’da konaklayan bebekler için beşik dağıttı. Alanda var olan diğer ihtiyaçlara da yanıt veren Haliliye Belediyesi kampın da kurulmakta olduğu açık alana seyyar tuvaletler monte etti ve  çadırkent alanına çocukların zaman geçirebileceği bir de oyun gurubu kurdu. Yine bebekler için mama, biberon, emzik, battaniye, yatak ve yastıktan oluşan uyku seti ile ateş düşürücü dağıtımı yapıldı.   

Bölgede devam eden ekmek üretimine de destek veren Haliliye Belediyesi un takviyesi de yaparak, ekmek üretimini arttırdı. Son olarak bölgedeki mevsimsel değişikliklerden ilk olarak etkilenen ve zor göç süreci boyunca ihtiyacın belirginleştiği çocuklar için, ayakkabı desteğinde bulunuldu. Başlayan mevsimsel yağışlardan etkilenen çocuklar için zaruri hale gelen ayakkabılar, zor kış şartları öncesinde de bir hazırlık olma özelliği taşıyor.

 

Temizlik desteği ihtiyaçların sağlanması ile sürdürüldü

Bölgedeki genel temizlik sorunu için Haliliye Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, temizlik desteğinde bulundu. Fakat bireysel temizlik ihtiyaçları da unutulmadı. YİBO’da barınan ailelere çamaşır yıkamaları için çamaşır leğeni, çamaşır ipi, deterjan, sabun ve mandal yardımı da yapan Haliliye Belediyesi, poşetlerde yıkanan çamaşır görüntülerine son verdi. 

 

Başkan Demirkol: “İhtiyaçlar için seferber olduk”

Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, Suriyeli misafirlerin Türkiye’ye giriş yaptığı ilk günden itibaren yaptığı açıklamalarda; Suriyeli misafirlerin ağırlanması konusunda Haliliye Belediyesi’nin imkânlarını seferber ettiğini, ihtiyaçlar doğrultusunda yeni planlamaların yapılacağını belirtti.

İlçede devam eden ihtiyaçlar tespit edilmeye devam ederken, önümüzdeki günlerde Haliliye Belediyesi Suriyeli misafirler için desteklerini sürdürecek.

 

 

Güncelleme Tarihi: 29 Eylül 2014, 12:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195