Title of a News Article

HALİLİYE, BELEDİYE BAŞKANLARINI AĞIRLADI

.

HALİLİYE, BELEDİYE BAŞKANLARINI AĞIRLADI
banner206

Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, AK Parti’nin 99’uncu Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı için kente gelen Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy ve Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan’ı ağırladı.

Geçen Salı günü kente gelen belediye başkanları ilk olarak Başkan Fevzi Demirkol’u makamında ziyaret etti. Başkan Demirkol’dan Haliliye Belediyesi’nin yaptığı çalışmalar hakkında bilgiler edinen misafir belediye başkanları, kendi illerinde yaptığı çalışmalarla ilgili de bilgiler verdi.

DEMİRKOL: “İNSANA OLAN MUHABETTİMİZDEN DOLAYI…”

Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, Suriye’deki iç karışıklıktan kaçarak kente gelen Suriyelilerle ilgili yapılan çalışmaların yerinde görüldüğünü söyledi. “İnsana olan muhabbetimizden dolayı ufkumuzu genişleterek çalışmaların süreceğini” belirten Başkan Demirkol, şunları söyledi:

“Bölgemizde yaşanan olumsuz gelişmeler, yanı başımızda olan savaş ve bu savaş nedeniyle memleketlerinden göç etmek zorunda kalmış, şu anda da bizim misafirlerimiz olarak Şanlıurfa’da bulunan insanların genel durumlarını bizzat Sayın Başbakanımız ve heyetteki diğer kişiler gördü. Belediyelerimizin, resmi kurumlarımızın, bakanlıklarımızın şuana kadar yapmış olduğu hizmetlerin  yeterli olduğu kanaati bizde var. Yeterlilik noktasında bizim biraz daha ufkumuzun genişliği, insana olan muhabbetimizden dolayı daha iyisini yapmak üzere bütün yetkililer kente geldi. Hem bölgenin sosyal durumunu gördükleri için hem de misafirlerin durumunu gördükleri için bölgemizle ilgili çalışmalarda bize destek sunacakları için teşekkür ediyoruz.”

SEKMEN: “BİZE BİR VAZİFE DÜŞERSE VARIZ”

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen de, Suriyeliler konusuna değinerek kendilerine bir görev düşerse, o görevi yapmaya hazır olduklarını ifade etti. Sekmen, şöyle konuştu:

“Çok değerli kardeşim Fevzi Demirkol’un, başkanımızın yapmış olduğu güzel hizmetleri, şehrin temizliği, bakımı yakinen gördük, büyükşehir belediyesinin çalışmalarıyla da bütünleşmiş. Çalışmalarından dolayı çok teşekkür ediyorum. Bir yere bırakın bu kadar insani, çok az sayıda insan bile gelse hemen fark edersiniz. Bu kadar insana kendi nüfusu dışında ev sahipliği yapmak, onlara hizmet götürmek hizmetlerin en güzeli, bu tip hadiseler zamanla birçok yerde olur. Biz misafirperver bir toplumuz.  Hizmetleri yerinde görmek istiyoruz, gerçi başkanımız yeni ama 7 aylık süreçte çok işler yapmış. Başkanımız partimizin tabanından geliyor. Partimiz gerçekten pişme yerimiz. Bize bir vazife düşerse varız. Bunlar yardımlaşma işidir. Erzurum Büyükşehir Belediyesi ve STK’lar olarak Irak’a 2 ay önce Türkmen, Arap, Kürt kardeşlerimizin sıkıntılarına yardım olsun diye 12 TIR yardım malzemesi gönderdik. Burada da bizden bir talep olursa bunu severek yaparız. Yardımla birçok şey aşılır. Bütün Şanlıurfa’ya Erzurum’un selamını iletiyorum. 81 ildeki herkes bir birinin kardeşi. Suriyeliler için bizler dua ediyoruz.”

CAHAN: “KÜLTÜR BEŞİĞİ OLAN ANADOLU’YU DAHA İLERİYE GÖTÜRMEK İÇİN”

Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan ise kültür beşiği Anadolu’yu daha ileriye götürmek için Haliliye Belediyesi ile kardeşlik faaliyetlerini daha ileriye taşıyacaklarını anlatarak şunları dedi:

“Kente geldik ve sağ olsun Başkanımız Fevzi Demirkol, Halil İbrahim efendimizin misafirlerine gösterdiği misafirliğin aynısını biz gösterdi. Çok memnun kaldık. Belediye hizmetlerinin bir kısmını yerinde görme fırsatı bulduk. Başkanımızı tebrik ediyoruz. Görevini en layık şekilde yaptığı gördük ve göreceğiz. Bundan sonraki süreçte de yaşanan bu olayları yerinde görmek, özellikle Suriyeli kardeşlerimizin Şanlıurfa’da kaldığı yerleri müşade etmek, karşılaştıkları sorunları yerinde görmek, bir nebze olsun sıkıntılarına ortak olmak için buradayız. Genel merkezimizin organize ettiği bir programdı. Şanlıurfalı dostlarımızın yanındayız. Uşak olarak elimizden geldiği kadar üstümüze düşen vazife kadar kardeşlik bağlamında gerçekleştirmek istiyoruz. Bu süreçle başlayan Haliliye Belediyesi ile devam eden bu kardeşliğimizi daha ileriye götürmek karşılıklı seyahatler, alışverişler şeklinde bir kültür beşiği olan Anadolu’yu daha ileriye götürmek anlamında birlikte faaliyetler göstermek istiyoruz. Bize gösterdiği yakın ilgiden dolayı Başkanımız Fevzi Demirkol’a teşekkür ediyorum.”

KÖKSOY: “GÖBEKLİTEPE’DEKİ MEŞHUR KAZIYI GÖRDÜK”

Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy, dünyanın gündemindeki Göbeklitepe’yi yerinde gördüklerini ifade ederek, “Şanlıurfa’nın çok özel bir konumu var. Hem manevi bir atmosferi hem de sınırlarımız dışında gelişen hadiselerin yakından izlendiği bir yer. İnşallah, Ardahan Şanlıurfa hattında devam eden bir süreç olacak. Basından yakinen gördüğüm ve meraklandığım, dünyanın gündeminde olan Göbeklitepe’deki meşhur kazıyı gördük.” diye konuştu.

BAŞKANLAR GÖBEKLİTEPE VE BALIKLIGÖL’Ü GEZDİLER

Misafir belediye başkanları ve Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, açıklamalarının ardından AK Parti Haliliye İlçe Başkanlığı’nı ziyaret etti. Başkanlar, burada İlçe Başkanı İbrahim Halil Kızılelma tarafından karşılandı. İlçe Başkanı Kızılelma, parti olarak ilçe yaptıkları çalışmalarla ilgili misafir belediye başkanlarına bilgiler verdi.

Konuk belediye başkanları daha sonra dünyanın bilinen en eski kalıntılarının bulunduğu Göbeklitepe’yi gezdi. Başkan Demirkol, konuk belediye başkanlarına Göbeklitepe’nin tarihi süreciyle alakalı bilgiler verdi. Konuk belediye başkanları, Göbeklitepe kazılarında çıkan taşlardaki figürlere hayranlıkla baktı.

Başkanlar daha sonra kentin simgesi olan Balıklıgöl’ü gezdi.

SIRA GECESİNE KATILDILAR

Haliliye Belediye Başkanı Demirkol, konuk belediye başkanları ve diğer illerden gelen belediye başkanları, sıra gecesine katıldı. Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdülhamit Gül, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve Şanlıurfa milletvekilleri ile konuk belediye başkanları katıldı.

 ULUDAĞ, GENÇLİK KOLLARI BAŞKANLARINI MİSAFİR ETTİ

Haliliye Belediye Başkan Yardımcısı ve AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Osman Uludağ ise diğer illerden gelen AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanlarını misafir etti. 

Güncelleme Tarihi: 27 Kasım 2014, 12:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195