Title of a News Article

Haliliye Belediyesi ev sahipliği yaptı

.

Haliliye Belediyesi ev sahipliği yaptı
banner206

Haliliye Belediyesi, Türkiye Halk Oyunları Federasyonu Bölge Yarışması’na ev sahipliği yaptı. Yarışmanın açılışında konuşan Başkan Fevzi Demirkol, “Haliliye Belediyesi olarak Halk Oyunları Bölge Yarışmasında ev sahibi olmanın gururunu yaşıyoruz” dedi.

Haliliye Belediyesinin ev sahipliğinde düzenlenen Türkiye Halk Oyunları Federasyonu Bölge Yarışması, GAP Arena Spor Salonu’nda yapıldı. Başkan Fevzi Demirkol ve eşi Adile Demirkol, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Ali Cevheri, AK Parti Haliliye İlçe Başkanı Mehmet Canpolat, Türkiye Halk Oyunları Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Ayhan Yıldız, AK Parti teşkilat üyeleri, Haliliye Belediye Meclis üyeleri ile vatandaşların katıldığı bölge yarışmalarında, 7 ilden 31 takım yarıştı.

Geleneksel Düzenlemeli ve Geleneksel Düzenlemesiz dallarındaki yarışma, minikler, yıldızlar, gençler ve büyükler kategorilerinde gerçekleşti. Yarışmanın açılışında konuşan Başkan Fevzi Demirkol, halk oyunlarının öneminden bahsetti. Bölgenin tanıtımı ve geleneklerin yaşatılması adına bu yarışmanın Haliliye Belediyesi ev sahipliğinde düzenlendiğini anlatan Başkan Demirkol, halk oyunlarının basit bir yarışma olmadığını söyledi. Başkan Demirkol, şunları kaydetti:

“Haliliye Belediyesi olarak Halk Oyunları Bölge Yarışmasında ev sahibi olmanın gururunu yaşıyoruz. Bu basit bir yarışma değil. Gençlerin kendi kendine enerji sarf edeceği, boş zamanlarını geçireceği bir yarışma değil. Folklor halk bilimi demektir. Milli kimliğimizin oluşmasında ve bölgesel, iller, fertler manasında kardeşliğimizin sembolüdür. Halk oyunları hobi değil, bir sanattır, estetiktir, spordur, kişisel gelişime, bedensel gelişime katkıda bulunur. Bölgelerine göre ama her bölgede, her oyunda var olan el ele tutuşma kardeşliğimizi, birleşmemizi, bütün zorlukları birlikte aşmamızı, külfete katlanmamızı simgeler. Bunu gelecek nesillere aktarmanın bir yönetici olarak mesuliyetinin bilincindeyim.”

Milletvekili Cevheri ise halk oyunlarının bölgenin kültürünü simgelediğini ve böyle bir yarışmanın düzenlenmesinde emeği olan Haliliye Belediyesine teşekkür etti.

Konuşmaların ardından başlayan yarışmalarda, ekipler sahneye çıkarak performanslarını sergiledi. Vatandaşların büyük beğenisini toplayan yarışmaların ilk bölümünde Geleneksel Düzenlemesiz Dalda Minikler Kategorisinde Adıyaman Belediyesi birinci, Diyarbakır Gençlik Merkezi ikinci, Bingöl Mühad ise üçüncü oldu. Yıldızlar Kategorisinde Diyarbakır Gençlik Merkezi birinci, Adıyaman TOKİ Akşemsettin ikinci, Mardin Gökkuşağı ise üçüncü oldu. Dereceye giren yarışmacılara ödülleri protokol üyelerince verildi.

Yarışmaya Adıyaman, Bingöl, Diyarbakır, Malatya, Mardin, Şanlıurfa ve Elazığ illerinden takımlar katıldı. Şanlıurfa’yı temsilen de, Yıldızlar Kategorisinde Haliliye Belediye Spor Kulübü, Gençler Kategorisinde Şanlıurfa Gençlik Merkezi, Büyükler Kategorisinde ise Karaköprü Belediyespor Kulübü katıldı.

 

 

 

 

 

Güncelleme Tarihi: 03 Nisan 2016, 15:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195