Title of a News Article

Haliliye Belediyesi, Kadınlara Tarihin Sıfır Noktasını Tanıttı

.

Haliliye Belediyesi, Kadınlara Tarihin Sıfır Noktasını Tanıttı
banner206
 Haliliye Belediyesi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında 300 kadını tarihin sıfır noktası olarak bilinen Göbeklitepe ile Harran ören yerine götürdü. Tarihi ve kültürel değerlerin anlatıldığı gezide, bazı kadınlar Göbeklitepe’yi ilk defa görme heyecanını yaşadı.

Haliliye Belediyesi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında kadınlara özel çeşitli etkinlikler düzenledi. 300 kadının yer aldığı etkinlikte ilk olarak, kadınlar otobüslerle tarihin bilinen en eski yapıtlarının yer aldığı Göbeklitepe’ye götürüldü. Burada, Haliliye Belediyesinin turist rehberi tarafından Göbeklitepe’nin bulunuşu ve tarihiyle ilgili kadınlara bilgiler verildi. Göbeklitepe’yi ilk defa görme heyecanını yaşayan bazı kadınlar, kazı alanındaki yapıtları fotoğrafladı. Göbeklitepe’deki gezinin tamamlanmasının ardından etkinlikte yer alan kadınlar, Harran’daki ören yerine götürüldü. Burada dünyanın ilk üniversitenin kalıntıları ve Harran’ın tarihiyle ilgili bilgiler verilen kadınlar, Haliliye Belediyesi’ne ve başkan Fevzi Demirkol’a düzenledikleri organizasyondan dolayı teşekkür etti. Etkinliklerde Başkan Yardımcısı Aysel Göncü, Belediye Meclis Üyesi Hande Çankaya ve AK Parti Haliliye İlçe Kadın Kolları Başkanı Gülistan Satış’da yer aldı.

Öte yandan Başkan Fevzi Demirkol, Haliliye Belediyesi bünyesinde çalışan bayan personellerle de buluştu. Eşi Adile Demirkol’un yer aldığı buluşmada Başkan Demirkol, bayan personellere çeşitli hediyeler taktim etti.

Güncelleme Tarihi: 09 Mart 2016, 11:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195