Title of a News Article

Haliliye esnafına gıda desteği

Haliliye esnafına gıda desteği
banner206
Haliliye Belediyesi, koronavirüs salgını nedeniyle iş yerlerini kapatan kıraathane ve kuaför işletmecileri ve personellerine gıda desteğinde bulundu. Başkan Canpolat, “Haliliye Belediyesi her zaman vatandaşlarımızın emrinde ve hizmetinde olmuştur ve olmaya da devam edecektir” dedi.

Haliliye Belediyesi covıd-19 salgını ile mücadelesini her yönüyle sürdürüyor. Salgın nedeniyle İçişleri Bakanlığı genelgesi kapsamında iş yerlerini kapatan ve zor günler geçiren kıraathane ve kuaför işletmecileri ve çalışanlarına destek Haliliye Belediyesinden geldi. İş yerleri kapalı olan 350 kuaför ve çalışanları ile 200 kıraathane ve çalışanlarına da gıda desteği verildi.

Sosyal Yardım Tesisinde Şanlıurfa Berberler ve Kuaförler Esnaf ve Sanatkarları Odası Başkanı Nezif Kayalar ve Şanlıurfa Kahveciler ve Çaycılar Odası Başkanı Murat Tuzlu ile biraraya gelen Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat salgın dolayısıyla zor günler yaşayan esnafımızın bir nebze de olsa destek olmaya çalıştıklarını söyledi.

Başkan Canpolat zor zamanlarda sosyal belediyecilik gereği olarak esnafla birlik ve beraberlik içinde olduklarını ifade ederek şu bilgileri paylaştı:
“Hem berber ve kuaförlerimiz hem de kıraathanelerimiz kapandı. Bizlerde esnafımıza nasıl bir katkı, nasıl bir destekle bulunabiliriz ve aynı zamanda o işletmelerde çalışan elemanlarla alakalı ilgili oda başkanlarımızla görüştük. Başkanlarımız bizlerden yardım taleplerinde bulundular. Bizlerde yardım taleplerine cevap vermek adına hep birlikte oturduk gıda yardımını yapma konusunda karar aldık. Başkanlarımız Haliliye bölgesinde yaşayan işletme sahipleri ve onların yanında çalışan değerli kardeşlerimizin listelerini hazırladılar. Bizlerde Başkanlarımızın nezaretinde yardımlarımızın dağıtıma başlıyoruz. Haliliye Belediyesi her zaman vatandaşlarımızın emrinde ve hizmetinde olmuştur ve olmaya da devam edecektir.”

Konuşmasını Belediye Başkanı Mehmet Canpolat’a teşekkür ile başlayan Şanlıurfa Berberler ve Kuaförler Esnaf ve Sanatkarları Odası Başkanı Nezif Kayalar ise “Bizleri gece yarısı arayıp durumumuzu sordu. Durumumuz ortada mecburu iş yerlerini kapattık. Sağ olsun Haliliye Belediyesi bir sosyal belediyecilik örneği sergileyerek, bizlerin sorunlarına kulak veren Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

Şanlıurfa Kahveciler ve Çaycılar Odası Başkanı Murat Tuzlu da, “Bizim kayıtlı üyelerimiz vardı. Gece yarısı bir belediye başkanı bizi arıyor. Bu çok önemli bir durumdur. Esnafımızın durumunu birinci ağızdan Başkanımıza iletme fırsatı bulduk. Esnafın durumunun kötü olduğunu ilettik. Sayın Başkanımızda tüm üyelerimize gıda yardımında bulundu. Kendisine çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195