Title of a News Article

HALK'a yakıştı

.

HALK'a yakıştı
banner206

Kentin en işlek caddesinde yer alan Halk Bankası’nın yeni yüzü görenlerin takdirini topluyor. Özellikle dış cephesi Urfa mimarisine göre nahid taşı ile yapılan Halk Bankası, kentin örnek binası oldu. 

Bu haftaki röportajımızın konuğu Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinin karşısında yer alan Halk Bankası’nın yapı tadilat ve dekorasyon işini yapan On-Saş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Şimşek oldu. Dış cephesi Urfa mimarisine göre nahid taşıyla yapılan Halk Bankası’nda yapılan çalışmaları konuştuğumuz Şimşek, yeni yüzü ile hemen hemen her kesimin büyük takdirini toplayan ve özellikle de akşamları ışıklandırmasıyla hayran bırakan Halk Bankası ile ilgili bilinmeyenleri bizlere anlattı.

 

Şimşek: Mutluyuz

Binanın yapım işini üstlenen On-Saş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Şimşek, Şanlıurfa’ya yakışır bir eser kazandırdıklarından dolayı mutlu olduklarını söyledi.

 

“Urfa halkından yoğun ilgi gördük”

Halk Bankası’ndaki çalışmaları bitirdikten sonra Urfa halkından büyük ilgi gördüklerini vurgulayan Şimşek, “Çok kişi bizi arayıp tebrik etti. Şubeye gidip adres ve telefonlarımızı isteyenler oluyor. Elbette gurur verici bir durum, teklifleri değerlendiriyoruz. Kısmette olan varsa ve hayırlıysa neden olmasın, çalışabiliriz” dedi.

Şimşek ayrıca, Halk Bankası’nı özgün mimariyle Urfa’ya kazandırmalarını sağlayan Halk Bankası Genel Müdürü Ali Fuat Taşkesenlioğlu ve Genel Müdür Yardımcısı Ömer Faruk Şenel’e teşekkür etti.

 

İşte On-Saş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Şimşek ile gerçekleştirdiğimiz o röportaj…

Sohbetimize sizi ve firmanızı tanımakla başlayalım.

Biz Diyarbakır merkezli On-Saş İnşaat .. Ltd. Şti. unvanlı bendeniz Orhan Şimşek ve Naime Sadioğlu hanımefendi ile iki ortaklı bir firmayız. 1998 den beri inşaat sektöründe faaliyette bulunmaktayız.

 

Buna aile şirketi diyebilir miyiz?

Aslında evet diyebiliriz. Ortağım aynı zamanda akrabam.  İnşaat Mühendisi oğlum Rohat Barış Şimşek de bizimle beraber çalışmakta, bu projede de çok emeği var.

 

Firmanızın genel çalışma alanı nedir? Farklı işlerde de faaliyet gösteriyor musunuz?

Firmamız genel olarak inşaat faaliyetlerinde bulunmakta olup, özellikle yapı tasarım ve dekorasyon üzerine yoğunlaşmış ve ihtisaslaşmış bir firmayız diyebiliriz. Genel olarak yapı sektöründe geniş bir yelpaze söz konusu, bu yelpazede daha çok üst yapı dediğimiz alanda etkin olduğumuzu düşünüyorum.

 

Bu taş cephe işinden bahsedelim, fikir nereden çıktı?

Bu fikir aslıda kolektif bir fikir.

 

Nasıl kolektif açar mısınız biraz?

Şanlıurfa Halkbank Şubemizin tadilat ve dekorasyon işi ihale edildiğinde aslında kurumun konsept projesiyle yapılacaktı. Bu aşamada bölgenin sit alanına yakınlığı, mimari yapısı ve çevredeki yapılar dikkate alınarak Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Haliliye Belediyesi, Koruma Uygulama Ve Denetim Müdürlüğü (KUDEM), Anıtlar Kurulu gibi kurumların talep ve önerileriyle gelişti.

 

Peki, Halkbank, konseptinde olmayan bu uygulamayı nasıl kabul etti?

Genel olarak Halkbank bu ve benzeri konulara her zaman hassasiyetle yaklaşmıştır. Konuyu yönetime taşıdığımızda, tarihi dokuya ve şehrin mimari yapısına, kültürel ve sosyal olarak da uygun olacağına tereddütsüz onay verdiler.

 

Halkbank yönetimi bayağı duyarlıymış demek ki!

Kesinlikle. Halkbank Genel Müdürümüz Sayın Ali Fuat TAŞKESENLİOĞLU ve Genel Müdür Yardımcımız Sayın Ömer Faruk ŞENEL  Bey, konuya çok yakın ilgi gösterdiler. İnşaat Daire Başkanımız Sayın Osman BEKTAŞ Bey de işin takipçisi oldu her zaman. İnşaat Bölüm Müdürümüz Sayın Uğur UZUNOĞLU Bey de, teknik konularda ve karşılaştığımız problemlerin çözümünde, yolumuzu açmada hep yardımcı oldu.  Bu eser onlarındır demek bence en doğrusu.

 

Cephenin uygulaması ve tasarımı sıra dışı, kim tasarladı?

Bu sorunuza da kolektif diyeceğim. Ana tasarım bana ait aslında. Modellemeden üç boyuta taşıma sürecinde profesyonel kişilerle de çalışmalarımız oldu. Şanlıurfa yerel mimarisinden örneklemeler yapabilmek adına Kudem yetkilileri de katkı sundu. İnşaat Bölüm Müdürümüzle sokakları çok gezdik, eski yapılardan, motiflerden  çok örnekler fotoğrafladık. Bunların sentezi oldu. Tasarlamaktan ziyade çok şey var aslında. Kağıt üzerinde başlayıp taş ocağındaki taşın ham halinden, cephede montajlı haline kadar geçen aşamalarda bir çok kişinin emeği var. Taş oyma ustasından, montajını yapan ustaya kadar herkesin emeği var. Ben de sevgimi ve yüreğimi katarak emek verenlerden biriyim.

 

Şanlıurfa yerel halkı ve esnafından çok olumlu tepkiler alıyoruz, bu sizi nasıl etkiledi?

Tabi ki çok mutlu olduk. Bayağı ilgi gördü binamız ve çalışmamız. İnsanın bu sürede yaşadığı tüm olumsuzlukları, kötü zamanları, sıkıntıları unutturan bir duygu. Gurur verici.

 

Şanlıurfa yerel yönetiminden veya çevreden bir sıkıntı yaşadınız mı?

Hayır ufak tefek şeyler dışında pek sıkıntı yaşamadık. Yerel yöneticilerimiz; Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Haliliye Belediyesi, KUDEM, Anıtlar Kurulu kurum ve personelleri de çok anlayışlı duyarlı olup bize yardımcı oldular. Hepsine çok teşekkür ediyorum. Çevre esnaflar, yoldan geçen vatandaşlar, taksi durağı esnafı ,bizim imalat sürecimizde elimizde olmayan sebeplerle gürültü yapma, toz çıkarma gibi duruma maruz kaldılar. Ama hiçbir zaman bunu bize şikayet konusu yapmadılar, bu vesileyle buradan onlara da teşekkür ediyorum.

 

Halkbank yönetiminin bölgemiz yatırımlarına ve bakışına güzel bir örnek oldu denebilir mi?

Elbette. Şube Lokal konseptlerinde Edirne Keşan ile Hakkâri Şemdinli aynıdır. Şubelerde hiç bir fark göremezsiniz. Bölgeye bakışları her zaman hassasiyetle olmuştur, önemsenmiş ve ilgi gösterilmiştir. Halkbank ailesini bilen biri olarak şunu söyleyebilirim ki, kurum bizim bu bölgeye azami önem ve destek vermektedir. Evet, bu bina da bir örnektir.

 

Bu çalışmanızı gören Şanlıurfa halkının yoğun beğenisi oldu, iş teklifleri alıyor musunuz?

Evet, çok teklifler aldık, arayan çok oldu. Şubeye gidip adres ve telefonlarımızı isteyenler oluyor. Elbette gurur verici bir durum, teklifleri değerlendiriyoruz. Kısmette olan varsa ve hayırlıysa neden olmasın, çalışabiliriz.

 

Şanlıurfa ve Halkbank için son olarak ne demek istersiniz?

Paleolitik döneme kadar tarihlendirilen Şanlıurfa, Epipaleolitik ve Neolitik çağlara tanıklık eden tarihi bir kenttir. Üç kutsal kitapta da adı geçen Hz. İbrahim, bu topraklarda doğdu. Birçok medeniyete ev sahipliği yapan ve farklı dil ve kültürleri halen bir arada barındıran kadim bir kent olan Şanlıurfa ve halkına şahsınız nezdinde teşekkür etmekten başka bir şey denilemez. Teşekkürlerimi sunuyorum.

Halkbank'a gelince; bu kurumda her zaman bir aidiyetlik duygusuyla çalıştım, kendimi her zaman bu büyük ailenin bir ferdi gibi gördüm ve hissettim. Tüm çalışmalarımı zevkle ve severek yaptım, inşallah da yapmaya devam ederim. Bana bu çalışmamda, projeye onay verip destekledikleri için başta  Halkbank Genel Müdürümüz Sayın Ali Fuat TAŞKESENLİOĞLU ve Genel Müdür Yardımcımız Sayın Ömer Faruk ŞENEL  Bey'e, İnşaat Daire Başkanımız Sayın Osman BEKTAŞ Bey'e, Bölgede sürekli yakın ilgi ve alaka gösteren Bölge Koordinatörümüz Sayın Vahdet BÜYÜKER Bey’e, işin mutfağında teknik konularda hep yanımızda olup, yol gösteren  İnşaat Bölüm Müdürümüz Sayın Uğur UZUNOĞLU bey'e, kontrol ekibindeki arkadaşlara, çalışma arkadaşlarıma şahsım, firmam ve Şanlıurfa halkı adına çok teşekkür ediyorum.

Bana bu fırsatı verdiğiniz için şahsınıza ve gazetenize de çok teşekkür ediyorum.

Güncelleme Tarihi: 15 Nisan 2016, 10:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195