Title of a News Article

"HALKIN SELİ KENAN EVREN'İN BARAJLARINI TARUMAR EDECEK"

Partisinin Şanlıurfa il kongresinde konuşan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, baraj sorunu olmadıklarını belirterek, partililere zihinlerdeki barajı yıkmalarını istedi. Kürt ve Türk analarına da çağrıda bulunan Demirtaş, görevde hayatını kaybeden Türk polis ve asker anneleri için 'şehit anası' ifadesini kullandı.

banner206
 HDP’nin Şanlıurfa İl Kongresi’nde konuşan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, konuşmasının ilk bölümünde kısa bir süreliğine mikrofonun azizliğine uğradı. Uyarısının ardından elindeki mikrofona ses verilen Demirtaş, konuşmasını sürdürdü. Demirtaş, HDP’nin seçim barajı sorunu olmadığını ifade etti. Zihinlerdeki barajların yıkılmasını isteyen Demirtaş, “Baraj zihinlerde, bizim kafamıza zorla kazınmış bir engeldir. Zihinlerdeki barajı yıkın, göreceksiniz meydanlarda, barajlar sizin selinize dayanamayacak. Halkın gümbür gümbür gelen seli, Kenan Evren’in barajlarını tarumar edecek. Onun arkasına sığınan AK Parti’yi tarumar edecek” dedi.
  Demirtaş, parlamentoda güçlü bir HDP grubu oluşursa, yeni sivil bir anayasa yapmak için çalışmada bulunacaklarını da kaydetti.

  ‘ŞEHİT ANASI’ İFADESİNİ KULLANDI
  Yüreği yanan Türk ve Kürt analara de seslenen Demirtaş, görevde hayatını kaybeden Türk polis ve asker anneleri için ‘şehit anası’ ifadesini kullandı. Demirtaş, konuşmasına şöyle devam etti:
  “Sadece Kürt’ün anasının yüreği yanmadı. Türk’ün, Arap’ın anasının yüreği de yandı, yanıyor. Askerin, polisin anasının yüreği de yandı yanıyor. Gerillanın anasının yüreği de yandı, yanıyor. Şimdi seçimler yaklaşırken, bu seçimler arefesinde analara Urfa’dan bir çağrı yapmak istiyoruz. Gelin bir barış anası ile bir Kürt anası ile bir şehit anası, bir Türk anası el ele versin. Ve bu ülkeye barışı biz getireceğiz desinler. Seçimlere de girsinler, parlamentoya da el el girsinler. Bu halkın milletvekilleri olarak barışı biz getireceğiz desinler.”
  Demirtaş, barışın önündeki tek engelin ise devlet zihniyeti olduğunu söyledi. Barışı ve halkların kardeşliğini ancak HDP’nin başarabileceğini savunan Demirtaş, “Mevlana ile Halil-ur Rahman el ele verirse bu ülkede ancak barış olabilir. Onun önünde ne engel var ki. Konya ile Urfa’nın kardeş olmasının önünde devlet dışında ne engel var. Urfa Kürt’tür, Arap’tır, Türk’tür. Urfa Müslüman, Alevi, Sünni, Ezidi, Süryani’dir. Konya da, Edirne de, Trabzon da öyledir. Devlet aradan çekilse, bizim birbirimize düşmanlığımız yoktur. Devlet bize engel olmaktan çıksa, bizim kardeşliğimizde bir sorun yoktur. Asıl itiraz devletin kendisidir. Bu devleti değiştirmek, dönüştürmek bizim elimizdedir. Ancak biz yapabiliriz. Ancak biz başarırsak, Türkiye’de demokratik bir yaşam olabilir” diye konuştu.
  Konuşmaların ardından kongrede seçimlere gidildi. Seçime tek liste ile girilirken, Rıdvan Yavuz il başkanı oldu.

Güncelleme Tarihi: 25 Ocak 2015, 17:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195