Title of a News Article

Harran'da anlamlı yürüyüş

Harran Belediyesi tarafından binlerce vatandaşın katılımı ile 'Bayrak ve Demokrasi Yürüyüşü' düzenlendi. Yürüyüşe katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, "Bu millet olduğu sürece Allah'ın izni ile Türkiye'miz her zaman dik duracak ve yoluna devam edecektir" dedi.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Harran Belediyesi tarafından düzenlenen 'Bayrak ve Demokrasi Yürüyüşü'ne katıldı. Binlerce vatandaşın katıldığı yürüyüşte bir taraftan bayraklar dalgalandırılırken, diğer taraftan darbe girişiminde bulunanlara lanet getirildi.

Yürüyüşün ardından Harran'da meydanları dolduran vatandaşlara seslenen Başkan Nihat Çiftçi, "Böylesine bir millete ne kadar hizmet etsek azdır. Halkımız her zaman hizmetin en iyisine layıktır" dedi.

 

"ŞEHİTLERİMİZE ALLAH'TAN RAHMET DİLİYORUM"

Şanlıurfa ve tüm ilçelerinde halkın meydanlardan ayrılmayarak nöbetini sürdürdüğünü sözlerine ekleyen Başkan Nihat Çiftçi, "Harranlı kardeşlerim; böylesine anlamlı bir yürüyüşte alanları dolduran tüm halkımıza teşekkür ediyorum. 15 Temmuz tarihinde yapılan darbe girişimine karşı halkımız bu zulmün önünde durdu. Demokrasiyi yok etmek isteyenlere karşı çıktı, iradesine sahip çıktı ve kendi reyi ile seçtiği insanların yanında durdu. Bizler ne kadar teşekkür etsek azdır. Tabi ki o akşam şehitlerimiz de oldu. Bu vatan için şehitlik mertebesine erişen tüm kahramanlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Halkımızın ulaşmış olduğu demokratik anlayış, feraset anlayışı, vatanperverliği, bayrağa ve demokrasiye olan aşkı tüm dünyaya örnek oldu. O gece demokrasi adına tarihe imza attık." diye konuştu.

 

ÖZYAVUZ, "HALKIN İRADESİ HERŞEYDEN ÜSTÜNDÜR"

Harranlıların her zaman demokrasiden yana olduğunu belirten Harran Belediye Başkanı Mehmet Özyavuz ise yaptığı konuşmasında "Başarısız geçen darbenin ardından Cumhurbaşkanımızın talimatı üzerine meydanları terk etmiyoruz ve etmeyeceğiz. Halkın iradesi silahlardan, tanklardan ve uçaklardan daha da ötededir. Bunu tarih bir kez daha göstermiştir" dedi.

Özyavuz'un ardından söz alan Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık ise, "Türkiye'nin 81 ilinde olduğu gibi darbenin ilk anlarından itibaren kahraman Harran halkı da kendini sokaklara atıp, iradesine sahip çıktı. Biz seçilmişler olarak halkımızın demokrasiye olan tutkusunu gördük. Tüm halkımıza sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz" şeklinde konuştu.

Yürüyüşe katılan Harran Kaymakamı Temel Ayça da Harranlıların adına yakışır bir duruş sergilediğini dile getirerek, "Halkın iradesine karşı duran örgüt üyelerihe halkımız gereken cevabı vermiştir" ifadelerini kullandı.

Son olarak söz alan Harran Jandarma Komutanı ise, "Silahlı kuvvetler mensubu olarak milletimizin her zaman emrindeyiz. Yaşanan darbe girişiminden sonra şehitlerimize Allah'tan rahmet ve yaralılarımıza acil şifalar diliyorum" dedi.

Program daha sonra diğer katılımcıların konuşmaları ile devam ederken, yürüyüşe Başkan Nihat Çiftçi'nin yanı sıra Harran Belediye Başkanı Mehmet Özyavuz, Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık, Harran Kaymakamı Temel Ayca, Harran AK Parti İlçe Başkanı Mahmut Özyavuz, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları ve çok sayıda vatandaş katıldı.  

Programın sonunda şehitler için mevlit okutuldu.

 

RABİA MEYDANI YİNE DOLDU TAŞTI

Harran'da 'Bayrak ve Demokrasi Yürüyüşü' düzenlenirken Rabia Meydanı'ndaki Demokrasi Nöbeti ise Haliliye Belediyesi'nin organizasyonunda devam etti. On binlerce vatandaşın akın ettiği meydandaki programa konuk olan Aziz Kutluay, geçmiş yıllarda yaşanan darbe süreçlerinde yaşadıklarını anlattı. İlahilerle devam eden programda Haliliye Belediyesi Tasavvuf Müziği Korosu da sahne aldı.

Güncelleme Tarihi: 29 Temmuz 2016, 10:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195