Title of a News Article

Harran Üniversitesi dünyaya açılıyor

 Harran Üniversitesi dünyaya açılıyor
banner206

Özellikle Üniversitelere girme aşamasında olan gençlerin takip ettiği,İngilizce, Rusça, Arapça,Türkçe olmak üzere dört dilde yayın yapan üniversite tercihleri sitesi, Harran Üniversitesini sitesine ekledi.

On kişilik kadrosuyla iki gurup halinde bir haftaboyunca Harran Üniversitesi tesislerinde çekimler yaparak 130 öğrenci ile söyleşi yapan üniversite tercihleri.com ekibi, söyleşileri sitesinde paylaştı.

Öğrencilerin öğrenmek istedikleri genel bilgiler,lisans ve ön lisans programları,spor takımları ve tesisler,barınma imkânları,öğrenci toplulukları,haber ve duyurular,burslar ve maddi destekler, uluslararası imkânlar hakkında bilgiler sunan site, rektör Prof.Dr İbrahim Halil Mutlu’nun öğrencilere olan mesajınıda yayınladı.

Konu hakkında bir açıklamayapan üniversite rektörü Prof.Dr İbrahim Halil Mutlu,“Harran Üniversitesi, bir dünya üniversitesi olma yolunda hızla yol alıyor. Bu site aracılığıyla dört dilde gerek ülkemizden gerekse dünya ülkelerindeki insanların, Harran Üniversitesi’ni merak eden veya gelmek isteyen gençlerimiz, üniversite ile irtibata geçebilecektir.

Bu proje Üniversitemizin uluslararası arenada tanınması hususunda ve yabancı öğrenciler tarafından üniversitemizin tercih edilmesi noktasında etken olacaktır. Hedefimiz, 86 olan yabancı uyruklu öğrenci sayımızı dahada yükseltmektir. Öğrenciler bu site aracılığı ile kampüslerimizi bilgisayar ortamında gezerek,yurt,beslenme, araştırma projeleri hakkında bilgi sahibi olacak ve öğrenim gören öğrencilerimizden, 4 dilde hazırlanan görüntüler eşliğinde bilgiler alacaklardır. Ayrıca Bilgi İşlem Daire başkanlığımızın ve Basın-Yayın müdürlüğümüz aracılığı hazırlanan programla,üniversitemizi sanal turla gezmiş olacaklardır.

Bu proje ile üniversitemiz dünyaya açılarak, üniversitenin ilk Harran okulu misyonu yeniden canlandırılacaktır.” dedi.

 

Güncelleme Tarihi: 05 Ocak 2015, 14:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142