Title of a News Article

Harran Üniversitesinde nefesler tutuldu

 Harran Üniversitesinde nefesler tutuldu
banner206

Harran Üniversitesi Rektörlük seçimi 12, 13 ve 14 Mart 2015 tarihlerinde yapılacak.

Harran Üniversitesinde Rektörlük seçimi heyecanı başladı.  Şanlıurfa Harran Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. İ.Halil Mutlu'nun Ak Parti’den Milletvekili aday adayı olmasının ardından Üniversitede  kimin Rektör olacağı merak ediliyor.

Rektör Mutlu'nun  siyasete girmesi ve istifa etmesi üzerine  geçici olarak Rektör yardımcısı Prof.Dr. Ercan Yeni  YÖK tarafından atandı.  Haziran 2015'te yapılması planlanan Harran Üniversitesi seçimleri erkene alınıyor.  7 Haziran'da yapılacak olan Milletvekili seçimleri  nedeniyle YÖK, istifa edip siyasete atılan 5 Üniversitenin seçimlerini önümüzdeki bu ay yapmaya karar verdi. YÖK, Harran Üniversitesinin rektörlük seçiminin tarihini belirledi. Buna göre; HRÜ’de rektörlük seçimleri 12, 13 ve 14 Mart 2015 tarihlerinde yapılacak.

Seçimlerde Harran Üniversitesi  Ziraat Fakültesi Öğretim  Prof.Dr. Ali Seyrek, Prof.Dr. Bekir Erol Ak, Veteriner Fakültesi Öğretim üyesi Prof.Dr. Mehmet İriadam, Prof.Dr. Gürbüz Aksoy, Fen-Edebiyat Fakültesi Öğretim üyesi Prof.Dr. Abdullah  Ekinci, İktisat Fakültesi  dekanı  Prof.Dr. Abuzer Pınar, ve Mühendislik Fakültesi Öğretim üyesi Ramazan Taşaltun  Rektörlük için yarışacak.

Yaklaşık 420 Öğretim üyesinin Oy kullanacağı Harran üniversitesinde ki  Rektörlük seçimlerinde  en çok  oya sahip olan TIP ve Ziraat Fakültesi  belirleyici rol alacaktır.

Güncelleme Tarihi: 02 Mart 2015, 16:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195