Title of a News Article

Harran Üniversitesine bir aday daha

Harran Üniversitesine bir aday daha
banner206
 Harran Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet İriadam, Harran Üniversitesi rektör adayı oldu.

Harran Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet İriadam, Rektörlük seçim sürecinin başladığı bu atmosferde Bölgemizde önemli bir misyonu üstlenmiş olan Harran Üniversitesinin Rektörlüğü gibi onurlu bir göreve aday olduğunu ifade etti.

Prof. Dr. İriadam, yaptığı yazılı açıklamada, ülkemizin gelişimini tamamlayabilmesi ancak insanların eğitim düzeylerinin arttırılması ile gerçekleşebileceğini belirterek, şunları kaydetti;

“Bu bağlamda yükseköğretim kurumlarının bilimsel araştırmalar yardımıyla bilim ve teknolojinin gelişmesine katkı sağlama görevlerinin yanı sıra, eğitim-öğretim faaliyetleri yoluyla da bilgili ve bilinçli bireyler yetiştirmek sorumlulukları olduğu hepimizin kabul ettiği bir gerçektir. Ayrıca toplumun sorunlarını çözmek ve sosyo-kültürel gelişime katkı sağlamak da üniversitelerin önemli misyonları arasındadır.

Tarihin ve medeniyetin başladığı, ilahi dinlerin ve birçok medeniyetin doğduğu Mezopotamya’nın merkezinde yükselen bir değer olan Harran Üniversitesi çalışanları olarak kurumumuzun fiziksel ve bilimsel gelişim trendini çok daha yukarılara çıkarmak ve üniversitemizi sürekli değişim gösteren dünyamızda hak ettiği yere konumlandırmak temel sorumluluğumuzdur.

Üniversitemizin 23. Yılında geldiği nokta itibariyle kamuoyu ve bilim çevrelerinin büyük takdirini kazanmış olması, şahsım ve mesai arkadaşlarıma vermiş olduğu gurur, onur ve özgüven bu göreve talip olmamızda çok büyük moral ve motivasyon kaynağı olmuş ve sorumluluğumuzu daha da artırmıştır.

Sorumluluk duygusuyla; Yükseköğretim mevzuatında var olan tüm kurulları düzenli ve etkin bir şekilde işlerlik kazandırarak, zamanın en değerli sermaye olduğuna tam inançla hızlı  ve bir o kadar da katılımcı, ortak aklın hakim olduğu yönetim anlayışımızla üniversitemizi bölgemizde ve ülkemizde çok daha iyi yerlere getireceği konusunda ki inancım tamdır.

Birlikte yönetim anlayışı ilkesi ile Üniversite yönetimine talibim. Harran Üniversitesi’nde Yaklaşık 21 yıldır, bir çok Akademik ve idari birimlerde onurla ve gururla görev almış bulunuyorum. Talip olduğum bu kutsal görev için başta Akademisyen arkadaşlarımın teveccühü ve Devlet büyüklerimizin de tercihleri doğrultusunda görev verilecek olursa bundan sonraki süreçte de bu emaneti en iyi şekilde temsil edeceğimi, Kişisel çıkarları ve bireysel problemleri bir tarafa bırakarak her türlü farklılığı üniversitemizin zenginliği sayıp ve değişimin kaynağı olarak değerlendireceğim.

Kurumsal kimliğin öne çıkacağı huzurlu bir üniversite oluştururken,  her türlü fikir ve eleştirileri mercek altına alarak çözüme ulaştırmak için çaba sarf edeceğim.

Başta akademisyen arkadaşlarım olmak üzere, tüm idari personelimiz ve öğrencilerimizle beraber el ele vererek tüm paydaşlarımızla eşgüdümlü bir şekilde bölge insanlarımızla barışık, hoş görülü ve uzlaşmacı bir yönetim anlayışı ile rektör adaylığımı, siz değerli üniversite mesai arkadaşlarımla paylaşmaktan mutluluk duyacağımı ifade etmek isterim.

Bu süreçte benimle birlikte üniversitemizin gelişimine katkı sağlamayı düşünen bütün akademisyen arkadaşlarıma da başarılar dilerim.”

 

 

 

 

 

Güncelleme Tarihi: 22 Şubat 2015, 12:06
YORUM EKLE
YORUMLAR
Reşit
Reşit - 9 yıl Önce

Hiç iyi olmamış inş seçilmez.

SIRADAKİ HABER

banner195