Title of a News Article

Hazine arazisine tabela koydu!

.

Hazine arazisine tabela koydu!
banner206

Önce Eyyübiye Belediye Meclisi sonra da Büyükşehir Belediye Meclisi’nin toplanıp konut yapması için güvence verdiği arsaya TOKİ girmeden Mustafa Göktaş girdi. Göktaş girmekle de kalmadı tırları davet etti.

Şanlıurfa’nın Eyyübiye İlçesine bağlı Yenice Mahallesi’nde bulunan ve mülkiyeti Hazine’ye ait olan 52 dönümlük araziyle ilgili tartışmalar sürüyor. Söz konusu arazi geçtiğimiz Haziran ayında Eyyübiye Belediye Meclisi’nde tartışılmıştı. Mustafa Göktaş ise bu araziler üzerinde hak sahibi olduğunu iddia etmiş ve hatta ilgili arazinin Toplu Konut İdaresi’ne (TOKİ) gitmesinin ardından toplantıda fenalaşmıştı. Daha sonra 52 dönümlük arazinin TOKİ tasarrufunda kullanılması için Eyyübiye Belediyesi tarafından taahhüt verilmişti. Araziyle ilgili durum böyleyken ve ilgili kuruma taahhüt verilmesine rağmen Göktaş arazinin üzerinde yine hak sahibiymiş gibi tabela astı. ‘Göktaş Tır ve Kamyon Garajı Dinlenme Tesisi’ tabelasının asıldığı araziyle ilgili bundan sonra nasıl bir yol izleneceği ise ilgili kurumun inisiyatifinde olacak. 60 milyon lira değerindeki arazi şu anda hafta sonları bit pazarı olarak kullanılıyor.

 

ARSA UZUN SÜREDİR TARTIŞILIYORDU

Eyyübiye ilçesi Yenice Mahallesindeki çevre yolunun hemen yanında bulunan 52 dönüm hazine arazisi bir süre önce TOKİ’ye devredildi. Hazine arazisinde uzun bir süredir hak iddia eden Mustafa Göktaş da TOKİ’ye dava açtı. TOKİ konut yapmaya başlamak için Eyyübiye Belediyesi’nden güvence istedi. Eyyübiye Belediye Meclisi olağanüstü toplanarak, TOKİ’ye istediği güvenceyi verdi. Karar, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) üyesi Edibe Ötünç’ün kullandığı tek “ret” oyuna karşılık AK Partililerin kullandığı “evet” oyları ile geçti. Önünde engel kalmayan TOKİ’nin, konut yapımına süratle başlayacağı belirtiliyor.

 

‘TOKİ PARAYLA SATIYOR’

Hazine arazisinde hak iddia eden Mustafa Göktaş’ı desteklediği gerekçesiyle AK Partili üyelerin eleştirilerine hedef olan Ötünç, “Biz DBP olarak hazine arazilerinin TOKİ’ye verilmesine karşıyız. TOKİ bedava aldığı arazileri yüksek fiyatlarla vatandaşa satıyor. Elde ettiği gelirin arasında arsanın dahi parası var. Bu yüzden TOKİ’nin yapmasına karşıyız. Göktaş’ı ne tanırım ne bilirim. Burası halkın ortak malıdır buna göre değerlendirilmelidir.” dedi. Öte yandan toplantısında bayılan ve ambulansla hastaneye götürülen Göktaş’ın herhangi bir hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi.

AJANS URFA


Güncelleme Tarihi: 10 Temmuz 2017, 17:58
YORUM EKLE
YORUMLAR
Edessa
Edessa - 7 yıl Önce

Dayo bu fırsat daha eliye geçmez sahayı asfalt yap arabaları gonderiyem

urfalı
urfalı - 7 yıl Önce

elbet belediye olsun bole kişiler olsun hazine arazisi hiç kimseye ayit degil devletinindir devlete fakir fukaralar için satmalı yda yapmali ama rent peşindeler hepsi

ahmet
ahmet - 7 yıl Önce

hazine arasizine el koymayan kalmadı günaydın yenimi uyandızn her taraf parsel parsel verilmiş akaryakıt istasyonları fabrikalar okular kolejler

SIRADAKİ HABER

banner195