Title of a News Article

HDP ve DBP'li 3 yöneticiye gözaltı

HDP ve DBP'li 3 yöneticiye gözaltı
banner206

Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde bu sabah saatlerinde düzenlenen operasyonda HDP İlçe Eş Başkanı Sabiha Gündüz ve DBP yöneticisi Erhan Dinç gözaltına alındı. Van'da da Edremit Belediyesi DBP'li Eş Başkanı Sevil Rojbin Çetin, gözaltına alındı.

Nusaybin İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri bu sabah daha önceden belirlenen bazı adreslere eş zamanlı operasyon düzenledi. Belirlenen adreslerde arama yapan polis HDP İlçe Eş başkanı Sabiha Gündüz ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) yöneticisi Erhan Dinç'i gözaltına aldı. Evlerinde arama yapılan Gündüz ve Dinç, daha sonra sorgulanmak üzere Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Soruşturmanın içeriği ile ilgili Açıklama yapılmadı.

 

DBP'li Edremit Belediye Eş Başkanı Çetin gözaltına alındı

VAN'ın Edremit İlçesi Belediyesi DBP'li Eş Başkanı Sevil Rojbin Çetin, bu sabah gözaltına alınarak Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Bu sabah Edremit İlçesi Belediye binasına gelen Van Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, makam odasında bulunan Belediye Eş Başkanı Sevil Rojbin Çetin'i gözaltına aldı. Çetin'in neden gözaltına alındığı konusunda bilgi verilmedi. Belediye Eş Başkanı Çetin, 15 Ağustos'ta Edremit İlçesi'nde Halk Meclisi tarafından sözde 'Öz yönetim' ilan edilmesi için yapılan basın açıklamasına katılmıştı.

Güncelleme Tarihi: 24 Ağustos 2015, 12:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195