Title of a News Article

HDP'li vekil, bakanlığı reddetti

HDP'li vekil, bakanlığı reddetti
banner206
 Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun bakanlık teklifinde bulunduğu, ancak seçim hükümetinde yer almayacağı öne sürülen HDPİstanbul Milletvekili Levent Tüzel, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında beklenen açıklamayı yaptı. Tüzel, söz konusu haberleri doğrulayarak seçim hükümetinde yer almayacağını açıkladı.

TEKLİFİ REDDETTİ

HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş'ın 3 arkadaşımızda yakın zamanda göreve başlayacak demesine rağmen İstanbul Milletvekili Levent Tüzel, "Bu hükümetin devamı olrak gördüğümüz, kural tanımayan, HDP üzerinde de baskı kurmaya çalışan bu halka saldırı hükümeti karakteri taşıyan geçici de olsa bu seçim hükümetinde görev almayı doğru bulmuyoruz. Kurucu genel başkanı olduğum ve HDP ittifak kurduğumuz vekil olarak temsil edilmiş olduğum bu çalışma içerisinde, kararımız bu yönde teşekkül etti.HDP parti yönetimi ile de paylaştık. Sayın Başbakan'a bu görevi bu nedenlerle kabul etmeyeceğimizi bildirmiş olacağız" diyerek kurulacak seçim hükümetinde yer almayacağını duyurdu.

EMEK PARTİSİ 'UYGUN GÖRMÜYORUZ' DEMİŞTİ

"Türkiye, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ve onun yönettiği AKP'nin yukarıdan yaptığı dayatmalarla 1 Kasım'da yeniden seçime gidiyor.

Yeterli süre olduğu halde, hükûmeti kurmak için ikinci bir isme görüşmeler yapma hakkı tanımayan Erdoğan'ın, Türkiye'yi seçime götürecek hükûmeti oluşturma görevini yenidenAhmet Davutoğlu'ya vermesi, bu siyasi dayatmalar zincirinin bir devamıdır.

Davutoğlu bu kapsamda, HDP listesinden seçime giren ve İstanbul milletvekili seçilen partimizin önceki Genel Başkanı Levent Tüzel'e, kabinede yer almayı teklif etmiştir.

Öncelikle; bu seçim hükûmetinin oluşturulma süreci, AKP'nin ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 13 yıllık siyaset geleneğine uygun olarak, tamamen anti-demokratik biçimde gelişmiştir. Bakan olarak önerilecek isimlerin, partileri aracılığıyla belirlenmesi yoluna bile gidilmemiştir.

İkinci olarak; içeride ve dışarıda bir savaş hükûmeti olarak davranan ve emekçi düşmanı politikalara imza atan Recep Tayyip Erdoğan ve AKP'nin kuracağı bir hükûmetin, Türkiyehalklarına vereceği hiçbir şey yoktur. Bu hükûmet de önceki hükûmetler gibi özgürlüklere ve halka karşı bir saldırı hükûmeti olacaktır.

Partimiz böyle bir seçim hükûmetinde yer almayı yukarıda özet olarak sıraladığımız nedenlerle uygun görmemektedir."

3 İSME TEKLİF GİTMİŞTİ

Başbakan Davutoğlu HDP'den İstanbul Milletvekili Levent Tüzelİzmir Milletvekili Müslüm Doğan ve Kocaeli Milletvekili Ali Haydar Konca'ya bakanlık teklif etmişti.

DEMİRTAŞ '3 ARKADAŞIMIZ DA GÖREVE BAŞLAYACAK' DEMİŞTİ

HDP EŞ Genel Başkanı Selahattin Demirtaş açıklamasında, HDP'li milletvekillerine geçici hükümette bakanlık teklifinde bulunulmasını değerlendirerek, "Daha önce kararımızı açıklamıştık. Bu 3 arkadaşımız da yakın zamanda Bakan olarak görevlerine başlayacaklar" demişti.

PARTİDEN ELEŞTİRİ ALMIŞTI

Emek Partisi GYK üyesi Mustafa Yalçıner twitter hesabından konuyla ilgili Tüzel'in bakan olma ihtimalini eleştiren açıklamalarda bulunmuştu."Bir sosyalist, hiçbir 'ulvi' gerekçeyle, geçiçi ya da değil, bir gerici burjuva halka karşı saldırganlık hükümetinde yer almaz" diyen Yalçıner, sorular üzerine "Emek Partisi yetkili kurulları parti kararını açıklayacaktır" yanıtını vermişti.

Güncelleme Tarihi: 27 Ağustos 2015, 17:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195