Title of a News Article

HDP'li vekil'den uyarı.

Ayhan: Kışla birlikte çadırkentler de ihtiyaçlar artıyor...

HDP'li vekil'den uyarı.
banner206

 Katliamcı IŞİD çetesinden kaçarak Suruç'a sığınan onbinlerce kişi, çadırkentlerde yaşam mücadelesi veriyor. Devlet zor durumda kalan 120 bin Kobanêli'den sadece 7 bini için barınma hizmeti veriyor. Kriz Koordinasyonu, savaş mağdurları için acil yardım çağrısında bulunuyor.

 Suruç Belediyesi, HDP, DTK ile Rojava Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin oluşturduğu Kobanê Kriz Koordinasyonu, bölgede kışa hazırlık yapıyor. Çadırkentlerde soğuk kış ayları ve salgın hastalıklara karşı önlem alınmaya çalışılıyor."Kışın yaklaşması ile birlikte çok ciddi ihtiyaçlar var" diye HDP Milletvekili İbrahim Ayhan, bu konuda halktan yardım beklediklerini aktardı. Koordinasyon çalışmaları için haftalardır Suruç'ta bulunan Ayhan, yaptığı açıklamada Urfa'da toplam 120 bin Kobanêli bulunduğunu söyledi. Devletten herhangi bir yardım sağlanmadığını vurgulayan Ayhan, soğukların artmasıyla ihtiyaçların hem çeşitlendiğini, hem de giderek artmaya başladığını kaydetti.

 

Suruç'da bulunan Kobanêlilerin ihtiyaçlarını yapılan açıklamaların aksine Suruç halkı ve Kriz Koordinasyonu'nun karşılamaya çalıştığını belirten Ayhan, "Buradaki kişilerin hemen hemen hepsinin ihtiyaçlarını biz karşılamaya çalışıyoruz. Kışla birlikte bu ihtiyaçlarda bir artış oldu. Bu nedenle halkımızdan bu konuda yardımda bulunmalarını ve duyarlılık bekliyoruz" dedi.Soğuk kış aylarına dayanıklı çadırlar gerektiğini belirten Ayhan, "Bunun yanı sıra kışlık giyecekler, petek şeklinde elektrikli sobalar, kuru gıda maddeleri ve özellikle kahvaltılık yiyecekler burada büyük bir ihtiyaç" diye konuştu.

 Şu ana kadar hükümetin bölgedeki insanlara sembolik yardımlarda bulunduğunu yineleyen HDP Milletvekili Ayhan, Cumhurbaşkanı ve Başbakan'ın her fırsatta yaptığı açıklamaların aksine bir tablo olduğunu kaydetti. Ayhan, Kobanê Kriz Koordinasyonu ve Suruç Belediyesi'nin kurduğu onbinlerce kişilik çadırların ayrımcı uygulamalara maruz kaldığına işaret etti. Ayhan şunları söyledi: "Özellikle bizim kurmuş olduğumuz çadırlar için yapılan yardım talepleri, 'AFAD'a ait olmadığı' gerekçesiyle geri çevriliyor. Şu ana kadar ciddi bir yardım olmadı, sembolik şeyler dışında yapılan açıklamalar gerçeği yansıtmıyor. AFAD ve Kızılay üzerinden yardım yapılmasını bekliyoruz."

 

Urfa Milletvekili Ayhan, bölgedeki çadırkentlerde büyük zorluklar altında yaşam mücadelesi veren Kobanêli'ler için halktan yardım beklediklerini aktardı. Ayhan, "Bu konuda gönderilmek istenen yardımlar, Rojava Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ile Suruç Belediyesi aracılığıyla ulaştırabilirler. Suruç Belediyesi'nin telefon numaraları üzerinden de bize ulaşılabilir" şeklinde konuştu.

kyk.//www.hdp.org.tr/

Güncelleme Tarihi: 19 Kasım 2014, 17:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195