Title of a News Article

HDP’lilerin tutuklanması protesto edildi

HDP’lilerin tutuklanması protesto edildi
banner206

Şanlıurfa'da, bir grup DBP ve HDP'li, aralarında parti yöneticilerin de bulunduğu 9 kişinin tutuklanmasına tepki gösterdi.

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından geçen hafta kent merkezi ile ilçelerde düzenlediği operasyonda 14 kişiyi gözaltına aldı. Hafta sonu adliyeye sevk edilen şüphelilerden 5'i serbest bırakılırken, aralarında HDP Siverek İlçe eş başkanlarının da bulunduğu 9 kişi tutuklandı.

Tutuklama kararı ardından bir grup HDP ve DBP üyesi öğle saatlerinde Ahmet Bahçıvan İş Merkezi önünde toplandı. Kalabalığa konuşan DBP yöneticisi Hülya Demir, tutuklamaların partilerine yönelik baskı olduğunu iddia ederek, şöyle konuştu:

"Şanlıurfa'da siyasi soykırım operasyonları yürütülerek onlarca insan gözaltına alınıp tutuklanmış ve bu süreçte işkence ve ağır hak ihlalleri yaşanmıştır. Parti yöneticilerimiz tek tek tutuklanmıştır. Bizler bu durum karşısında asla sessiz kalmayacağımızı bildirmek istiyoruz." Kalabalık, açıklaması ardından 5 dakikalık oturma eylemi yaparak dağıldı.

Güncelleme Tarihi: 06 Haziran 2016, 15:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195