Title of a News Article

Hedefleri, Erdoğan’ı ameliyatta öldürmekti..

Hedefleri, Erdoğan’ı ameliyatta öldürmekti..
banner206

FETÖ imamıyken 17-25 Aralık sonrası itirafçı olan Hüseyin Sarıçiçek ilginç açıklamalarda bulundu.

17-25 Aralık sonrası FETÖ itirafçısı olan eski FETÖ imamı: Recep Tayyip Erdoğan’ın, İstanbul’da gireceği bir ameliyattan vazgeçtiğini duyan Ege Bölge İmamı, 'Nereden uyandı bu adam!' diye bağırıyordu.

FETÖ'nün askeriyeden sorumlu imamıyken, 17-25 Aralık darbe girişimi sonrası itirafçı olup örgüte ait 200'e yakın gizli bilgi, belge, görüntü ve ses kaydını İzmir Cumhuriyet Başsavcı Vekili Okan Bato'ya teslim eden Hüseyin Sarıçiçek, FETÖ'nün Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ameliyatta öldürmeyi planladığını açıkladı. İşte Sarıçiçek'in anlatımları:

 

AMELİYAT MASASINDA KALACAKTI
"7 Şubat MİT krizinin yaşandığı gündü. Gülen'e en yakın 6 kişilik çok gizli heyette bulunan Ege Bölge İmamı Necdet İçel beni aradı, otogardan bir albayı alıp Torbalı'daki çiftliğine götürmemi istedi. Ben de o albayı alarak İçel'in Torbalı'daki çiftliğine götürdüm. Bu arada Necdet İçel'in bağırarak bahçeye fırladığını ve yanında bulunan 4. sınıf bir emniyet müdürüne saldırdığını gördüm. İçel, 'Ameliyata nasıl girmez? Allah kahretsin nereden uyandı bu adam? Nasıl ölmez' diye bağırıyordu. Ardından o dönemde başbakan olan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İstanbul'da gireceği bir ameliyattan son anda vazgeçtiğini öğrendim. Bunun üzerine örgütün o gün Erdoğan'ı ameliyat masasında öldüreceklerini anladım. Zaten Necdet İçel 7 Şubat ve 17-25 Aralık'tan hemen önce Amerika'ya gidip gelmişti.

Örgüt askeri liseler ve harp okullarındaki öğrencilere çok önem veriyordu. Bu öğrenciler, 'Fetullah Gülen'in dualarında bir numaradasınız' denilerek, manevi yönden tatmin ediliyorlardı. Bu öğrencilere ilk olarak kendisini nasıl gizleyeceğini, gözle nasıl namaz kılacağını öğretirdik.


YOLSUZLUĞU GÖRÜNCE TEHDİT EDİLDİ 
FETÖ imamları milletten topladıkları himmet paralarında da yolsuzluk yapıyordu. Ben de, bazı polis imamlarının yolsuzluklarını fark ettim. Bunun üzerine Hrant Dink soruşturmasında Ogün Samast'ı sorgulayan savcı Fatih Genç, beni bir cinayet davası ile ilişkilendirerek 'Polis imamlarıyla uğraşma' diye tehdit etti. Ben de mecburen kabul ettim. Zaten Genç de FETÖ soruşturması kapsamında tutuklandı.

 

EN TEHLİKELİ BİRİM: İKK TİMLERİ
"FETÖ'nün en tehlikeli birimi, istihbarata karşı koymak için kurulan İKK timleridir. Bu birimde olanlar genellikle saçlarını uzatır ve küpe takarak kamufle olur. Üniversitelerin genellikle güzel sanatlar fakültesini kendilerine üs olarak belirlerler. Kaset, şantaj, kumpas işlerini çok profesyonelce gerçekleştirirler.
Bendeki delilleri Cumhuriyet Başsavcı Vekili Okan Bato'ta teslim ettikten sonra bir çok tehdit telefonu aldım. Evim FETÖ polisleri tarafından 2 kez basıldı.
Darbe girişimin ardından tutuklanan Genelkurmay Başkanlığı İstihbarat Daire Başkanı Korgeneral Mustafa Özsoy, TSK içindeki en tehlikeli isimlerden biriydi. Özsoy, sık sık Ege Bölge İmamı Necdet İçel ile bir araya gelirdi."

 

Sabah 

Güncelleme Tarihi: 15 Ağustos 2016, 09:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142